Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turistička patrola

U Galiju na ‘Biser mora’ ako se ne bojite ježa

'cavtat17_nnn_punu_170811'
''
18.08.2011.
u 12:00

Biser mora – domaći ravioli punjeni rikotom, mladim patatama i jastogom u umaku od morskog ježa

U Cavtatu je niz ugodnih restorana, ali svakome tko ovdje dođe toplo preporučujem odlazak u Galiju. Priznajem, mene je osobno ovdje na prvu privukla lokacija, odnosno činjenica da je terasa lokala smještena tik uz crkvu Gospe od snijega. Povijest i more u krugu pogleda ne širem od 20 stupnjeva, vjerujte mi da ovdje želite dovesti nekoga koga volite. No, onda sam nagrađen i nečime što nisam očekivao. Riba je dobra, vino također, ali poslušajte ovaj recept: Biser mora – domaći ravioli punjeni rikotom, mladim patatama i jastogom u umaku od morskog ježa, treba li više išta reći? Ako treba, onda slijedi riblji filet u umaku od vrganja, gambora, katalona i vongola. Pa zatim flambirane divlje naranče. Uf! Sve to za nekih 50-ak eura.

Jasno, grijeh bi bio i ne spomenuti mogućnost odlaska u obližnje Konavoske dvore, legendarni restoran smješten uz rječicu Ljutu. Tamo zaista znaju kako se priprema peka ili sač. Ona janjetina koju sam tamo kušao ili hobotnica ispod peke ipak zaslužuju jedan poseban tekst pa sada neću o tome.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije