Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa ne pomaže

Tušira se dvaput tjedno jer je alergična na vodu: 'Obrisala sam se ručnikom i vidjela osip, svaki put je bilo sve gore'

Facebook/Rachael Fetter
29.06.2020.
u 15:30

Mlada žena pati od neobične i jako rijetke alergije koja joj onemogućuje obavljanje higijenskih potreba kao što je tuširanje i pranje ruku.

Rachael Fetter (23) iz države Idaho pati od alergije na vodu! Veterinarska tehničarka ovu tešku dijagnozu dobila je u srpnju prošle godine nakon što joj se na koži počeo pojavljivati bolni osip svaki put kada bi se otuširala ili oprala ruke, prenosi UNILAD. Ako se znoji, po koži joj također izbije osip, a ako popije više od 120 ml vode počinje povraćati i osjećati bol u trbuhu.

Ova 23-godišnjakinja može se tuširati samo dva puta tjedno jer osip i bol na koži mogu potrajati i nekoliko dana. "Prve reakcije na koži počele su se pojavljivati kada sam imala 18 godina. Otuširala sam se, obrisala ručnikom i primijetila osip. Počelo me boljeti, a svaki put bilo je sve gore i gore. Došlo je do te mjere da sam plakala. Početkom prošle godine otišla sam liječniku."

Foto: Facebook/Rachael Fetter

Nemoćan tata Marko zbog koronavirusa ne može prisustvovati rođenju kćeri:

Foto: Facebook/Rachael Fetter

Nakon nekoliko pregleda i različitih mišljenja, biopsijom kože posumnjali su na ovu vrstu alergije, a testovi koje je Rachael još odradila potvrdili su sumnju. Nije bila šokirana jer je znala da su simptomi uzrokovani vodom. "Bilo mi je lakše jer sam imala odgovor i znala sam da nisam sama."

Što je duže voda na njezinoj koži, to će biti gore posljedice. Ova dijagnoza ometa ju u karijeri veterinarskog tehničara jer taj posao zahtjeva često pranje ruku. Ne može ni plivati u moru niti pokisnuti. Nada se da će se jednoga dana pronaći lijek.

Ova vrsta alergije pogađa oko 50 ljudi u svijetu, a Rachael želi podići svijest o rijetkom poremećaju.

Foto: Facebook/Rachael Fetter

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije