Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DORIS PINČIĆ ROGOZNICA I SANJA DOLEŽAL:

Trudnice, ovo je najbolji korak za zdravije sutra

Doris Pinčić Sanja Doležal
Foto: PR FOTO
1/4
24.12.2013.
u 11:33

Počele prijave za besplatne edukacije o samoliječenju u trudnoći i tijekom dojenja. Projekt SUTRA (Samoliječenje u trudnoći i tijekom dojenja) provodi Hrvatsko farmaceutsko društvo uz visoko pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja i Agencije za lijekove

U prostorima Cinestar kina Gold Class by American Express, okupljeni su respektabilni stručnjaci i partneri, koji su predstavili široj javnosti projekt besplatnih edukacija trudnica o primjeni bezreceptnih lijekova i ostalih oblika samoliječenja u trudnoći, od biljnih pripravaka, preko vitamina i minerala, do aromaterapije, homeopatije, kozmetike, i vrlo važne prehrane trudnica, dojilja i beba!

Koliko je svakoj trudnici danas važno dobiti konkretnu i pouzdanu, stručnu informaciju o najčešćim tegobama tijekom trudnoće i majčinstva, potvrdile su buduća majka kojoj trudnoća odlično pristaje, glumica Doris Pinčić Rogoznica, ali i iskusna voditeljica Sanja Doležal, majka dvoje djece.

Od prve spoznaje trudnoće do dolaska novog člana obitelji postoje mnogobrojna pitanja: „Koje lijekove i vitamine smijem koristiti u trudnoći? Jesu li baš svi biljni sastojci zaista sigurni u trudnoći? Koja je kozmetika sigurna za mene i moju bebu? Je li u trudnoći dozvoljena aromaterapija i homeopatija? Moram li u trudnoći zaista jesti za dvoje? Što kada beba dobije temperaturu? Kako se trudnice i bebe štite od sunca?“ i mnoga druga pitanja koja utječu na bezbrižnu trudnoću i majčinstvo …

Od danas, odgovore na sva takva pitanja nudi Projekt SUTRA, javnozdravstveno-edukativni projekt u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva, uz visoko pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i Agencije za lijekove i medicinske proizvode RH (HALMED). Latinski naziv „partus“ znači porođaj, a čitajući unatrag dobivamo naziv SUTRA(p). Tako je i ovaj javnozdravstveni projekt dobio naziv: SUTRA - Samoliječenje U TRudnoći i tijekom dojenjA.

Čak 10 zdravstvenih stručnjaka s područja ginekologije, pedijatrije, dermatologije, fitofarmacije, farmakologije, kozmetike i dijetoterapije će svaki mjesec u skladu s najnovijim dokazanim znanstvenim spoznajama besplatno educirati trudnice na području grada Zagreba u udobnim naslonjačima Cinestar Branimir Centra, dok će sve trudnice diljem Hrvatske u edukacije biti uključene putem web stranice www.sutra.com.hr.

Važnost ovakvog sustavnog edukativnog projekta temelj podržali su i ravnateljica Agencije za lijekove i medicinske proizvode dr.sc. Viola Macolić Šarinić, prof.dr.sc. Milivoj Jovančević, vodeći hrvatski pedijatar, te iskusni javni ljekarnici mr.ph. Katarina Fehir Šola i mr.ph. Ines Buhač, te predstavnica HFD-a dr.sc. Maja Jakševac Mikša, posebice jer će trudnice dobiti mnoštvo provjerenih stručnih informacija na jednom mjestu, kao i iznimno informativni besplatni priručnik o mnogobrojnim temama važnim za sve buduće i novopečene mame, među koje spada i jedna od voditeljica projekta mr.ph. Anita Galić.

Marinka Akrap, direktorica Korporativnih komunikacija Podravke je naglasila kako su u Podravka Grupi Projekt SUTRA prepoznali kao iznimno važan jer su pravilna prehrana, kvalitetne namirnice ili lijekovi, educiran korisnik te motiviran i kompetentan stručnjak najbolji put koji vodi uspješnoj prevenciji i liječenju, te u konačnici zadovoljstvu! Projekt podržava i niz respektabilnih partnera, koji zagovaraju znanstveno utemeljene spoznaje o samoliječenju.

Trudnice se mogu već danas prijaviti za prvo besplatno predavanje koje će se održati 17. veljače 2014., putem online-prijave na www.sutra.com.hr, a na službenoj web stranici se mogu pratiti i mnoge druge informacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije