Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisni savjeti

Trebate očistiti ekran televizora? Evo kako ćete to učinkovito napraviti!

Shutterstock
13.09.2023.
u 08:00

Prvo isključite televizor jer je puno lakše vidjeti prljavštinu na crnom ekranu.

Kada gledate novu uzbudljivu dramsku seriju, uživate u filmskoj večeri s obitelji ili gledate TV u pozadini dok obavljate poslove, lako je previdjeti prljavi ekran. Tek kad ga isključite, često vidite prašinu i otiske prstiju koji su se nakupili! Niste sigurni kako očistiti TV ekran? Stručnjaci imaju odgovore.

Prvo isključite televizor jer je puno lakše vidjeti prljavštinu na crnom ekranu. Neki televizori dolaze s krpom od mikrovlakana uključenom u kutiju. Ako je niste dobili uz televizor, vrijedi kupiti je. Odlučite se za krpe za staklo i poliranje. One su mekane, suhe i sprečavaju ogrebotine na ekranu. Istovremeno su dobre za uklanjanje prašine i mrlja, piše Good Housekeeping.

VEZANI ČLANCI:

Ekran brišite kružnim pokretima i pazite da ga pritom ne pritišćete prejako. Ako prljavština na vašem televizoru nije samo lagana mrlja, razmislite i o spreju za čišćenje ekrana. Prije nego što ga upotrijebite, pročitajte uputstvo za uporabu.

Neki proizvođači televizora upozoravaju da ne biste uopće trebali vlagu dovoditi u blizinu televizora, a to se odnosi i na proizvode za čišćenje i vodu. Postoji rizik da biste mogli oštetit zaslon ili izazvati kratki spoj na uređaju. Neki drugi predlažu korištenje spreja za čišćenje ekrana. Međutim, nikad ga ne biste trebali prskati izravno na ekran. Umjesto toga, raspršite otopinu za čišćenje na suhu krpu koja ne ostavlja dlačice, a zatim njome nježno obrišite ekran.

Možete koristiti i maramice za čišćenje zaslona. Nikada nemojte koristiti tradicionalna sredstva za čišćenje za uklanjanje prljavštine s TV ekrana. Koristite istu krpu od mikrovlakana koju ste koristili za ekran za čišćenje gumba, okvira i stražnje strane televizora. Nježno prijeđite krpom preko otvora i ventilacijskih otvora kako biste se riješili prljavštine. Ako postoji velika nakupina prašine, pažljivo je uklonite mekom četkom za prašinu na usisavaču.

Kako očistiti daljinski upravljač: Vaš daljinski upravljač može se stvarno zaprljati – sjetite se samo koliko ruku, mrvica i masnoće dolazi u kontakt s njim. Za čišćenje daljinskog upravljača televizora upotrijebite antibakterijsku maramicu ili pošpricajte krpu od mikrovlakana malom količinom antibakterijskog spreja i obrišite daljinski upravljač. Da biste ušli između gumba, možete upotrijebiti štapić s vatom ili čačkalicom za uklanjanje prljavštine.

Stručnjakinja podijelila recept za otopinu koja prašinu drži dalje od namještaja i do mjesec dana!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije