Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svaki treći dan

Tko će pospremati? Parovi se u posvađaju 104 puta godišnje

kućanski poslovi, pranje suđa, peglanje, usisavanje, muškarci, žene, mario valentić, Mirna maras valentić (1)
Tomislav Miletić/PIXSELL
04.03.2013.
u 13:30

Zanimljivo istraživanje koje je naručila Ikea pokazalo je da ljudi imaju različite ideje o tome što je urednost, pa se mnogi parovi zakače baš oko toga...

 

Prosjeni parovi posvađaju se oko 104 puta godišnje tko bi trebao pospremiti dom, što može uzrokovati ozbiljne podjele i utjecti na seksualni život 
Više od dvije trećine žena odbile su voditi ljubav jer ih je ometala odjeća ili nered koji je trebalo složiti. Istraživanje je otkrilo da se 18 posto parova najmanje jednom tjedno possvađa zbog neurednog doma. Žene najčešće prigovaraju što njihov partner ostavlja hrpe odjeće na podu, a žene će u 16 posto slučajeva pribjeći vikanju ne bi li partnera privolile da pospremaju. Oko deset posto žena pokušat će podmititi svog muškarca obećanjima o dobrom seksu ako drže kuću urednom. Trećini se to ne da pa radije same pospremaju umjesto da prigovaraju. 
Zbog takmvog neodgovornog ponašanja čak bi 13 posto žena prekinule s muškarcem koji se odbija promijeniti, a neke će pribjeći i bacanju stvari kako bi se riješile nereda. 
Što najviše živcira?
Partneri se najčešće svađaju zbog količine kozmetike i odjeće koju ima njihova druga polovica. Petina muškaraca žali se da njihova partnerica ima previše kozmetike, a 17 posto misli da imaju previše cipela
Uoči dolaska gostiju, više od polovice parova rješava se nereda skrivajući odjeću iz zajedničkih prostorija u spavaću sobu. Za 15 posto žena najviše stresa u zajedničkom životu izaziva dijeljenje garderobnog prostora s partnerom. 
Šokantno...
Iako nevjerojatno čak 18 posto muškarac ajoš uvijek vjeruje da su kućanski poslovi  - ženski poslovi, a samo pet posto muškaraca prezuima na sebe većinu kućanskih obveza, piše Daily Mail. 

Prosječan par posvađa se oko 104 puta godišnje oko toga tko bi trebao pospremiti dom, što može uzrokovati ozbiljne podjele i utjecti na seksualni život. Više od dvije trećine žena odbile su voditi ljubav jer ih je ometala odjeća ili nered koji je trebalo složiti. Istraživanje je otkrilo i da se 18 posto parova posvađa najmanje jednom tjedno zbog neurednog doma.

Žene najčešće prigovaraju što njihov partner ostavlja hrpe odjeće na podu, pa će žene u 16 posto slučajeva pribjeći vikanju ne bi li partnera "privolile" na pospremanje. Oko deset posto žena pokušat će podmititi svog muškarca obećanjima o dobrom seksu drže li red. Trećini se to ne da pa radije same pospremaju umjesto da prigovaraju.

Zbog "neodgovornog" ponašanja čak bi 13 posto žena prekinule sa svojom jačom polovicom koji se odbija promijeniti, a neke će početi bacati stvari kako bi se riješile nereda.

Što najviše živcira?

Partneri se najčešće svađaju zbog količine kozmetike i odjeće koju ima njihova druga polovica. Petina muškaraca žali se da njihova partnerica ima previše kozmetike, a 17 posto misli da imaju previše cipela.

A kad dođu gosti?

Uoči dolaska gostiju, više od polovice parova rješava se nereda skrivajući odjeću u spavaću sobu. Za 15 posto žena najviše stresa u zajedničkom životu izaziva dijeljenje garderobnog prostora s partnerom.

Šokantno...

Iako nevjerojatno, čak 18 posto muškaraca još uvijek vjeruje da su kućanski poslovi - ženski poslovi, a samo pet posto muškaraca preuzima na sebe većinu kućanskih obveza, piše Daily Mail.

 

 

Komentara 1

ZV
zvjerko
18:00 04.03.2013.

najbolje da uvedemo tjedni sastanak kao izet i da se redovito dogovaramo nema druge nema muški ženski poslovi to nikuda nevodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije