Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrila pravo lice bolesti

'Djevojka koja sjedi na podu, trese se i pokušava doći do zraka'

Madeline
Foto: Facebook
1/2
28.07.2016.
u 22:15

Cilj fotografije bio je podići svijest o dijabetesu tipa 1, koji se često prikazuje kao nešto poželjno

18-godišnja Madeline Milzark pokrenula je lavinu na društvenim mrežama nakon što je objavila fotografiju kako bi poručila što je to zapravo dijabetes i kako je živjeti s tom dijagnozom, piše Mirror.

Cilj fotografije bio je podići svijest o dijabetesu tipa 1, koji se često prikazuje kao nešto poželjno budući da je kod tog tipa dopušteno uzimanje velikih količina šećera.

– Dijabetes nije komad kolača ili veliki McDonalds obrok s ekstra krumpirićima – ili bilo što umočeno u šećer. Dijabetes je 18-godišnja djevojka koja sjedi na kupaonskom podu, trese se i pokušava doći do zraka jer joj je šećer pao i moli se da je bakin mobitel u njezinoj blizini i da je dobila poruku da donese šećer, s obzirom na to da je ona preslaba da viče i cijela joj se soba vrti – poručila je Madeline.

>> Orašasti plodovi smanjuju rizik od raka debelog crijeva

Komentara 3

DU
Deleted user
09:24 29.07.2016.

Istina je da mnogi od nas ne znaju ništa o nekoj bolesti dok se ne dogodi nama ili nekom nama bliskom. Mislim da bi upravo tu uloga medija trebala biti izraženija; kratkim, petominutnim prilozima objasniti ljudima najvažnije i ujedno im dati jasnu, kratku uputu kako mogu pomoći ako se dogodi potreba za tim.

FR
franjom18
10:09 29.07.2016.

kod nas je sve zastupljeno vise nego zdravlje, pomoc, samopomoc, snaci se u odredenim situacijama, bitno da nam je tv i portali puni nebuloza, politike koju ne mozemo razumiti a uvjereni smo da razumijemo, a korisnih stvari i zivota nema, moras nastradati, ili umrijeti a pomoc si ne mozes! sta predstavlja jedna emisija od sat vremena dnevno, kolko se toga moze reci, ali to nebi pasalo farmaciji, i pojedincima, sve je sa razlogom!

ST
Starotopoljanin
13:48 01.08.2016.

kod mene je zena islakroz ulicu,a svi su se okretali za njom,jer su bili uvjereni da je pijana.nitko nije znao i htijeo da ju pita sta je ,sta se desava dok ja nisam zakljucio da ima diabetes,odmah sam joj pomogao da je zena dosla sebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije