Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije ovo očekivala

Tetovirala je očne jabučice, a sada gubi vid: 'Kćer (7) me upozoravala na ovo, trebala sam je slušati'

TikTok
07.12.2022.
u 11:30

Obožavateljica modifikacija tijela tetovirala je desnu očnu jabučicu u plavu boju u srpnju 2020. i unatoč suočavanju s glavoboljama i suhim očima kao dijelom procesa ozdravljenja, odlučila je obojiti lijevo oko u ljubičasto u prosincu te godine.

Mama petero djece priznala je da je požalila što nije poslušala upozorenje svoje sedmogodišnje kćeri da bi mogla oslijepiti ako bi tetovirala očne jabučice jer sada gubi vid.

Studenticu prava Anayu Peterson inspirirala je plavooka Amber Luke, australska manekenka koja je 2019. obojila svoje očne jabučice u plavo, prije nego što je privremeno oslijepila na tri tjedna.

Anaya (32) ostavljena je u bolnici zbog promjene i suočava se s trajnom sljepoćom nakon sumnje na reakciju na tetovažu očne jabučice, kako prenosi Daily Mail.

Tetovaže su `modni hit`, ali ove s kanom će vas oduševiti:

1/11

Obožavateljica modifikacija tijela tetovirala je desnu očnu jabučicu u plavu boju u srpnju 2020. i unatoč suočavanju s glavoboljama i suhim očima kao dijelom procesa ozdravljenja, odlučila je obojiti lijevo oko u ljubičasto u prosincu te godine.

Nakon mjeseci bez komplikacija, Anaya se probudila u kolovozu prošle godine s natečenim kapcima kao da joj je lice napuhano zrakom. Kako je oteklina postajala sve gora i gora, Anaya se prijavila na odjel hitne pomoći u bolnici, nakon što propisani antibiotici nisu učinili ništa za smanjenje teške upale. Tri dana je dobivala lijekove kroz kapaljku, prije nego što je sljedeći dan obavljena biopsija njezine problematične očne jabučice. 

Anaya tvrdi da se njezina kći India nikada nije slagala s neobičnom tetovažom jer se bojala da će joj mama oslijepiti, s čime se sada suočava jer joj se vid pogoršava.

“Isprva sam samo namjeravala napraviti jedno oko jer sam mislila da ću, ako oslijepim, imati barem drugo oko. Trebala sam ostati pri tome. Kćer mi je rekla da ne želi da to učinim jer se bojala da ću ostati slijepa. Nije se uopće slagala s time”, objasnila je Anaya.

“Moj gornji kapak počeo je prvi oticati i onda je moj donji kapak počeo oticati. Bilo je sve gore i gore. Odlučila sam da odem u bolnicu. Operirali su me i uzeli uzorke oka. Ne bi to mogli dok sam budna pa su me uspavali”, dodala je.

Iako je Anaya bolnicu napustila u boljem stanju i na putu oporavka, majka je zbog cijele muke požalila što je odlučila krenuti s tetovažama očnih jabučica. I oftalmolozi su joj rekli da je sada pod vrlo visokim rizikom od dobivanja glaukoma, a vid joj se već pogoršava.

“Nekako sam se oporavila. Zapravo sam na rubu da oslijepim. Nemam više vid 20/20. Iz daljine ne vidim crte lica. Da nisam dala tetovirati očne jabučice, ne bih imala ovaj problem. Čak sam se i danas probudila s još više mrlja u očima, što je opasno. Ne mogu izvaditi ove tetovaže s očiju. Uvijek ću imati ovaj problem. Dakle, u biti mislim da je najbolje pustiti me da oslijepim kako budem starila”, ispričala je. 

“Da se mogu vratiti u prošlost, napravila bih jednu crnu tetovažu u oku i ostavila tako. Napravila bih jednu crnu. Apsolutno. Govorim svojoj kćeri da ne mari za tuđa mišljenja jer su oni samo obični ljudi poput svih. Imate pozitivnih komentara i negativnih komentara, ali negativni komentari uvijek zasjene pozitivne”, zaključila je.

'Moderna baka': Prekrivena je tetovažama i piercinzima, a u zube je ugradila i - dijamante!

 

Ključne riječi

Komentara 4

BE
Beyonder
12:07 07.12.2022.

Još jedan od kandidata za Darwin Award

Avatar Vasanocnamora
Vasanocnamora
21:20 07.12.2022.

Bravo! Sve nakaze tetovirane napumpane silikonom ju trebaju pratiti!

Avatar jeremija1
jeremija1
21:03 07.12.2022.

ovo ni k čovjeku slično

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije