Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modna ikona

Svemoguća Gwen Stefani: dobra djevojka zločestog stila

Gwen
Rex/Guliver, Arhiva VL
28.01.2011.
u 15:38

Nikamo ne izlazi bez svoga prepoznatljivog crvenog ruža, a poznata je i po kombinacijama baggy hlača i visokih potpetica, ali obožava i tenisice

Gwen Stefani jedna je od rijetkih žena koju V Magazin može bez ikakve sumnje opisati kao fantastičnu.

Članica je benda No Doubt od samog početka, kada su se upoznali u srednjoj školi i počeli održavati probe u garaži. Skladateljica, kantautorica i pjevačica, Gwen je krajem devedesetih digla glas milijuna djevojaka diljem svijeta prvim hitom Don’t Speak, koji je njezin srednjoškolski bend lansirao u svijet slave.

No Doubt je u idućih nekoliko godina prodao više od 30 milijuna primjeraka albuma Tragic Kingdom, Return of Saturn i Rock Steady, a za svoj rad osvojili su i dva Grammyja. Nije ni čudo što je objava Gwen Stefani da planira napraviti samostalni album, glazbeno drukčiji od rada s megauspješnim No Doubtom, razočarala mnoge.

No, ova je dama pokazala da i te kako zna što radi – njezin status glazbene ikone eksplodirao je objavom samostalnog projekta Love. Angel. Music. Baby., na kojem je surađivala s brojnim glazbenim zvijezdama poput Dr. Drea, Eve i Pharella Williamsa, a drugi dance album The Sweet Escape donio joj je nagradu People’s Choice za najbolju pjevačicu.

Njezina punk faza, koja se osim u glazbi i te kako vidjela i u Gweninu stylingu, danas je srećom stvar prošlosti, a s djevojkom ružičaste kose danas je veže samo sklonost ekscentričnim uzorcima. Već s prvim samostalnim albumom bilo je jasno da Gwen skreće u neke potpuno druge vode – što u glazbenom svijetu, što u modnom, koji je konačno pokazao da je pankerica odrasla. Pokretanje vlastitih modnih marki, L.A.M.B. i Harajuku Lovers njezin stil usmjerio je k japanskim školarkama, životinjskim uzorcima (sjećate se predivne haljine s leopardovim uzorkom u kojoj je došla na dodjelu Grammyja?!) uz neizostavni crveni ruž i platinastu kosu. Kombiniranje klasike s modernim uzorcima i potpuno nespojivih trendova poput maskirnih hlača i Louboutinovih potpetica, Gwen je pokazala da i u modi misli ozbiljno.

S vremenom se njezin otkvačeni stil pretakao u eleganciju, no ni danas se za ovu pjevačicu ne može reći da voli klasiku. Neuobičajeni krojevi i uzorci postali su joj okosnica garderobe te se Gwen teško može uloviti nespremnu – čak i kada se s djecom igra u pješčaniku.

Iako je na malim ekranima nema često, vrijeme Gwen Stefani i te kako još traje. Jedno od većih priznanja za svoj stil i ljepotu dobila je nedavno, kada je pozvana da se uz Beyoncé Knowles, Gerarda Butlera, Rachel Weisz, Jennifer Lopez, Freidu Pinto, Gong Li, Patricka Dempseyja i Diane Kruger pridruži obitelji zaštitnih lica kozmetičke kuće L’Oreal Paris.

– Ne mogu vjerovati da sam postala jedna od L’Orealovih djevojaka! Obožavam se preodijevati i odijevati, bilo na stageu ili na snimanju spotova, i to mi je bez ikakve sumnje najdraži dio bivanja u bendu – izjavila je tada. Rock zvijezda i fashionistica, Gwen je moderna muza našeg vremena koja svoju ljepotu pozicionira između stila i umjetnosti. Ne preostaje nam ništa do li učiti od nje!   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije