Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatno

Jeli su samo organsku hranu dva tjedna. Ono što se dogodilo šokiralo ih je

Organska hrana
Foto: screenshot/youtube
1/3
08.05.2015.
u 12:48

U sklopu eksperimenta švedskog lanca supermarketa Coop i Švedskog instituta za istraživanje okoliša, obitelj je potpuno promijenila jelovnik i sve su namirnice zamijenili – organskim

Jedna švedska obitelj na dva tjedna promijenila je svoje prehrambene navike.

U sklopu eksperimenta švedskog lanca supermarketa Coop i Švedskog instituta za istraživanje okoliša, obitelj je potpuno promijenila jelovnik i sve su namirnice zamijenili – organskim, piše Shoot. 

Peteročlana obitelj tako se hranila puna dva tjedna, a da bi mogli pratiti rezultate eksperimenta, prije i nakon tog razdoblja testiran je urin svakog člana obitelji. Pokazalo se da se nakon 15 dana isključivo organske prehrane razina kemikalija u njihovu urinu drastično smanjila.

Ovaj eksperiment pokazao je da je potrebno tek nekoliko dana hraniti se isključivo organskom hranom da se tijelo počne čistiti od kemikalija koje unosimo neorganskom hranom, što je i bio cilj studije kojom se želi promovirati  zdraviji način prehrane. U tu svrhu, s ovom obitelji snimili su i kratki video koji je objavljen na Youtubeu.

Ipak, najveća prepreka da na ovaj način očuvamo svoje zdravlje jest visoka cijena organskih proizvoda.

>>Pila je svaki dan sok od 2,5 kg mrkve. Evo što se dogodilo nakon 8 mjeseci

>>Pila je vodu s limunom i medom na prazan želudac godinu dana. Evo što se dogodilo

Komentara 12

BR
Blade Runner
13:50 08.05.2015.

Doista .. nevjerojatno. Ne jedes kemikalije i ne piskis kemikalije, to se bez opsezne znastvene studije ne bi moglo zakljuciti.... Sto ste vi koji ovako slazete naslove, umno zaostali??

KG
KG002
14:32 08.05.2015.

Organski uzgojena hrana nije skupa, zakupite (ako već nemate) komadić zemlje i primite se kopanja pa ćete znat kaj jedete!

DU
Deleted user
14:18 08.05.2015.

Nađite mi jeftinu organsku tržnicu pa ću samo tamo kupovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije