Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hmm...

Sve više parova zbog boljeg sna spava odvojeno: Utječe li to na njihov odnos? Odgovor ima stručnjakinja

Shuttershock
26.01.2022.
u 07:00

- Nedovoljno spavanja ili loš san mogu smanjiti i seksualni nagon i na taj način negativno utjecati na odnos para - rekla je seksologinja.

Svi smo svjesni koliko nam je dragocjen kvalitetan san bez kojeg uz raznoliku prehranu i kretanje nema ni 'recepta' za zdravo življenje. U zadnje vrijeme tako sve više parova online piše da su se zbog te kvalitete sna odlučili preko noći udaljiti od svojih partnera i potražiti vlastiti krevet ili čak sobu.

Klinička seksologinja i seks trenerica seksa Ness Cooper kaže da nam spavanje odvojeno od partnera zaista može koristiti da sačuvamo svoju rutinu spavanja i kvalitetno se odmorimo; posebno ako partner hrče, okreće se u snu i slično; a s umorom često ide i smanjenja želja za seksom, koja pak često uzrokuje da se dvoje ljudi u vezi udalji....

Ovo je 18 najboljih poza za spavanje: Je li vaša omiljena među njima?

1/5

- Nedovoljno spavanja ili loš san mogu smanjiti seksualni nagon i na taj način negativno utjecati na odnos para - rekla je Cooper za Metro i dodala da neispavanost utječe i na naš libido i na sposobnost uživanja u seksu, a neki se žale i da neispavani mnogo teže postižu orgazam.

Zato parovi koji iz bilo kojeg razloga odluče spavati odvojeno, savjetuje seksologinja, trebaju prije razmisliti i o tome gdje bi se seks mogao uklopiti u njihovu rutinu, a moraju biti spremni i na nedostatak fizičkog dodira i intimnosti koju većina doživljava u zajedničkom krevetu.

- Ako odvojeno spavanje nije vaš izbor već imate neke druge razloge za takvu odluku, tad se zbog želje za povezanosti mogu javiti i neke poteškoće u vezi - kaže Cooper, pa predlaže da u tom slučaju redovito odvojite neko kraće vrijeme da skupa legnete i mazite se, samo da oboje znate da ste još uvijek bliski.

U konačnici, ističe seksologinja, svaki će par za sebe donijeti odluka o zajedničkom ili odvojenom spavanju, a najvažnije je da ona bude u skladu s željama i potrebama jednog i drugog.

Raniji odlazak na spavanje smanjuje rizik od depresije 23 posto

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
14:07 26.01.2022.

Na kraju dode do prekida veze ili braka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije