Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedna od deset

Sve manje žena danas se pronalazi u ulozi kućanice

sezonski posao
Thinkstock
17.12.2012.
u 15:45

Zabrinjavajuće je to što mnoge žene žele ostati kod kuće, no prisiljene su vratiti se na posao mnogo prije...

Žene se vraćaju na posao zbog želje za karijerom te kako bi u ravnoteži držale privatan i poslovan život, stoga danas tek 10 posto žena ostaje kod kuće i bavi se djecom i kućanskim poslovima, pokazali su najnoviji podaci britanskog Ureda za statistiku.

Prije dvadesetak godina čak se 17 posto žena odlučilo na ulogu kućanice, dok se 2002. godine brojka smanjila na 12 posto, a ove ispod 10. Mnoge si žene ne mogu priuštiti da budu kod kuće, stoga su prisiljene raditi, no mnoge bi rado ostale s djecom.

– Pretpostavlja se da se sve majke poslije poroda što brže žele vratiti se na staro, međutim, podaci govore da bi mnoge žene radije ostale paziti na svoju djecu i vratile se na posao tek kad djeca malo odrastu – kaže aktivistica za obiteljsko pravo Patricia Morgan.

Žene napreduju s godinama u svim sektorima, ali ne brzinom kakvom se očekuje. U posljednjih pet godina broj direktorica je porastao, međutim, žene gotovo da se nisu pomaknule u strukama u kojima su inače vrlo uspješne, piše Daily Mail.

 

Komentara 2

PA
pancake
19:24 17.12.2012.

ma ja se pronalazim u ulozi kućanice ali sam prisiljena raditi jer živim u banana državi.

TR
trinkkakao
20:04 17.12.2012.

Mnoge žene pronalaze se u ulozi kucanice, nama je to prirodno. Nažalost, financijski je nemoguće priuštiti si da žena ne radi. Ja imam magisterij iz izrazito teške struke i sudski sam tumač za strane jezike, ali bi rado ostala domama barem dok mi dijete ne bude staro dvije godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije