Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasne fantazije

Stvarni životni partneri ne odgovaraju idealnima

par
Arhiva
05.10.2010.
u 15:07

Većina muškaraca koji su sudjelovali u istraživanju radije bi da su im partnerice znatno mršavije.

Naša idealna slika savršenog partnera u mnogočemu se razlikuje od našega stvarnog životnog partnera, pokazala je studija koju su proveli znanstvenici s britanskoga Sveučilišta Sheffield i francuskoga Sveučilišta Montpellier. Prema studiji objavljenoj u međunarodnom časopisu za znanstvena i medicinska istraživanja Journal PLoS ONE, stvarni partneri znatno se razlikuju u tjelesnoj težini i visini od onih o kojima maštamo. Razlike između stvarnosti i fantazije često su veće kod žena nego kod muškaraca.

Većina muškaraca koji su sudjelovali u istraživanju radije bi da su im partnerice znatno mršavije. Ni većina žena nije zadovoljna izgledom partnera, neke žele da bude mršaviji, a dosta ih želi da im partner bude snažnije građe.

Dr. Alexandre Courtiol sa Sveučilišta Sheffield ističe:

- Bilo da je riječ o ženama ili muškarcima, ono što preferiramo i ono što dobijemo uvelike se razlikuje. To je zato što su naši ideali obično rijetki i nedostupni, ali i zato što se preferencije često razlikuju od onog što nam biološki bolje odgovara.

Autori studije također ističu da je ona ograničena time što su proučavali već spomenute tjelesne osobine, dok su u izboru partnera iznimno važne i osobine ličnosti, društveni položaj i drugo.

Ključne riječi

Komentara 8

LE
leonarda08
16:08 05.10.2010.

ispravak - imala

LE
leonarda08
16:08 05.10.2010.

on je sasvim zadovoljan sa svojih 120

LE
leonarda08
16:07 05.10.2010.

Istina. Mislim da bi moj muž bio najsretniji kad bi imal ne više od 30 kg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije