Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Ovo su stvari koje radimo svaki dan, a zbog kojih ispadamo gluplji

Neke stvari radimo "automatski", iz navike i ne razmišljamo o tome kakav dojam ostavljamo na druge.
05. siječnja 2016. u 15:15 2 komentara 7469 prikaza
Zbunjenost
Foto: Shutterstock

Nema sumnje da ste inteligentna osoba, ali ponekad sami sebi zabijete pokoji autogol. Nenamjerno. I u najboljoj namjeri. 

Neke stvari radimo "automatski", iz navike i ne razmišljamo o tome kakav dojam ostavljamo na druge, piše Samantha Lee za Business Insider. 

Ovo su neke stvari koje možda radimo, a zbog kojih se činimo glupljima (nego što zaista jesmo)...

Držimo bocu s pićem u ruci

Frajerski? Ne, ako pitate znanstvenike. Rezultati jednog istraživanja pokazali su da osobe koje se fotografiraju s bocom alkoholnog pića u ruci ostavljaju dojam "manje inteligentnih osoba" u usporedbi s onima koji u ruci drže bocu vode. 

Koristimo "pametne fraze" kada nije potrebno

Nije loše pokazati kako imamo širok vokabular, ali upotrebljavati "pametne fraze" onda kada to zaista nije potrebno napravit će kontraefekt. Umjesto da se prikažemo pametnima, ostavljamo dojam ne baš inteligentne osobe. Za sve postoji vrijeme i mjesto.

Prebrzo ili presporo hodanje

Ako hodate u grupi, pokušajte uskladiti korak s ostalima. Zaostajanje ili hodanje ispred svih neće ostaviti najbolji dojam. 

Izbjegavamo kontakt očima

Možda to i ne primjetimo...Možda smo samo nervozni...Bilo kako bilo, izbjegavanje kontakta očima ostavit će dojam da nismo baš inteligentne osobe. Ako želite ostaviti dojam inteligentne osobe, uspostavite kontak očima. I učinite to ponosno, bez straha. 

Psovanje na radnom mjestu

Ružna navika. U bilo kojim situacijama, a posebice na radnom mjestu. Rezultati istraživanja provedenog 2012. godine pokazali su da više od polovine kolega na poslu smatra neiteligentnim kolegu koji psuje. 

Ljutit izraz lica

Lijepa riječ i osmijeh otvaraju sva vrata. Niej to neka novost. Ali novošću bi se moglo nazvati rezultati nedavnog istraživanja koji su pokazali da osobe koje imaju namogrđeni izraz lica ostavljaju dojam manje intelignetnih osoba. 

Bojite se pitati za savjet

Mnogi će pomisliti kako je izraz neznanja ako kolegu upitate za neki savjet. Ipak,  jedno istraživanje pokazalo je da ako pitate za savjet to vas neće prikazati manje inteligentnom osobom već baš suprotno. 

>>13 načina kako biti produktivniji nadolazeću godinu

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • Nikomah95:

    Još jedan znak: Ako ste glu*i, onda ste manje inteligentni!

  • stalno lazu:

    Povodljiv svijet. Našla se par trijezni poslije uredskom partija na kojem su ti isti negdje pri dnu hranidbenog ekosustava nečije firme sa frendicom koja radi u novinama pa ajd pravimo pravila za savršeno društvo.