Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆI ĆE I DIŠNIM PUTEVIMA

Stručnjakinja za spavanje otkrila četiri načina kako da pročistite zrak u spavaćoj sobi za bolji san

Shuttershock
05.06.2022.
u 07:00

Neke stvari koje imamo ili koristimo u spavaćoj sobi mogu lako ometati naše spavanje, a da toga nismo ni svjesni..

Spavaća soba je vrlo važan dio doma, pa trebate obratiti pažnju na to što sve u njoj imate i zapitati se može li to ikako utjecati na vaš san. Kako piše Mind Body Green, stručnjakinja za spavanje kaže da neke uobičajene stvari koje imamo u spavaćoj sobi mogu ugroziti našu kvalitetu sna, evo koje:

Spavate na pamučnim jastučnicama? Nakon ovoga vjerojatno više nećete

1/5

Proizvodi s jakim mirisima

Stručnjakinja je rekla da treba smanjiti sintetičke mirise u prostoru za spavanje, jer ćete tako smanjiti hlapljive organske spojeve koji pridonose lošoj kvaliteti zraka i loše utječu na san. Iako su prirodni mirisni proizvodi i eterična ulja u redu, sintetičke svijeće ili osvježivače zraka bolje je maknuti iz spavaće sobe.

Sredstva za čišćenje

Neka sredstva za čišćenje sadrže određene sastojke koji su povezani s iritacijom kože i dišnih puteva, pa stručnjakinja za čišćenje spavaće sobe preporučuje korištenje nježnijih sredstava na biljnoj bazi. Također, savjetuje brisanje svih površina u sobi mokrom krpom, čak dva puta tjedno. Ako imate minimalističko uređenu sobu, kako kaže stručnjakinja, proces čišćenja sobe bit će vam puno lakši, a u prostoru ćete imati i manje stvari koje vas mogu omesti kada pokušavate zaspati. 

Otvorite prozore 

Trebali biste često otvarati prozor kako biste pustili malo svježeg zraka u svoj prostor za spavanje. Ako vas je strah da će vam kroz prozor ući kukci, kupite zaštitu protiv insekata za prozore. No, nemojte izbjegavati otvarati prozor jer je svjež zrak u sobi dobar za dišne puteve. 

Izbacite elektroniku iz sobe

Ako ih već ne možete u potpunosti izbaciti iz svoje sobe, onda ih barem maknite malo dalje od kreveta. Stručnjakinja kaže da jednostavno premještanje mobitela na drugu stranu sobe može biti od pomoći. To ne samo da smanjuje izloženost zračenju, nego će vam i pomoći u tome da manje koristite mobitel prije spavanja, čime si poremetite vrijeme za spavanje. 

Znate li koliko sati dnevno biste trebali spavati za zdrav mozak?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije