Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeste li znali?

Stručnjak podijelio koliko često biste trebali čistiti zidove u kući: Mnogi su se šokirali

shutterstock
12.11.2023.
u 07:00

Stručnjak tvrdi da bi vlasnici kuća trebali prati zidove češće nego što misle, rekavši da to dugoročno može uštedjeti vrijeme i novac .

Posjedovanje vlastite nekretnine uključuje bezbroj odgovornosti: plaćanje hipoteke, plaćanje računa i plaćanje cijene ako se o njemu ne brinete kako treba. Imajući potonje na umu, housebeautiful.com savjetuje čitateljima kako svoje zidove održati u vrhunskom stanju što je dulje moguće. Savjet, osobito koristan za one s djecom, ili one koji su skloni katastrofama od kuhanja ili šminkanja, mogao bi iznenaditi mnoge koji vjeruju da je jedina opcija ponovno bojanje.

Nije tako, kaže Octave Villar, jedan od stručnjaka za boje u Behr Paint Company, jednom od najvećih proizvođača boja u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiku, koji savjetuje da je pranje zidova najbolje ponavljati jednom godišnje kako bi bili u vrhunskom stanju.

VEZANI ČLANCI: 

Octave kaže: 'Renoviranje s bojom višeg sjaja poželjno je za zaštitu zidova, posebno za obitelji s malom djecom. Periva završna obrada vrhunski je izbor jer pruža i izdržljivost i mogućnost ribanja, a istovremeno nudi sjaj koji neće istaknuti nesavršenosti na zidu'. Kako očistiti obojene zidove? Slijedite ove korake:

  1. Za početak su vam potrebni: ručnici, alkohol, blagi sapun za suđe, spužve i krpe od mikrovlakana
  2. Pomiješajte 1 žličicu deterdženta za posuđe u 4 šalice vode u kanti ili zdjeli
  3. Isključite struju kada radite u blizini utičnica i prekidača
  4. Položite ručnik duž dna zida koji želite očistiti
  5. Navlažite spužvu i nježno obrišite i operite zid
  6. Ostavite 10 minuta
  7. Isperite čistom krpom
  8. Osušite krpom od mikrovlakana

VEZANI ČLANCI: 

Za tvrdokorne mrlje trebat će vam malo više truda, pa nakon čišćenja otopinom sapuna, očistite mjesto alkoholom ili jačim sredstvom za čišćenje poput octa. U tim slučajevima, Villar ističe potrebu za dodatnim oprezom s mat završnim slojevima: 'Jake kemikalije i intenzivno ribanje treba izbjegavati na mat završnim slojevima', kaže on.

Znanstvenici NASA-e: "Ovaj cvijet pomaže u borbi protiv plijesni, a iz zraka 'upija' prašinu i zračenje"

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije