Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne osjećajte krivnju

Stručnjaci otkrivaju: 'Ostavljanje djeteta da plače može imati samo pozitivan učinak'

shutterstock
12.03.2020.
u 07:00

Roditelji ne bi trebali osjećati krivnju kada puste djecu da plaču, kažu stručnjaci.

Metro.co.uk prenosi da ostavljanje beba da plaču neće učiniti nikakvu štetu. One bebe koje roditelji nisu odmah uzeli u naručje kada su počele plakati s vremenom plaču sve manje i kraće. 

Istraživanje je pratilo 178 novorođenčadi i mama punih 18 mjeseci, a posebnu pažnju obratili su na to jesu li roditelji odmah intervenirali kada je dijete zaplakalo ili su ga pustili. Otkrili su da one mame koje su pustile bebu da plače nekoliko puta nisu ništa manje osjetljive na nju i da će do starosti od 18 mjeseci dijete sve manje i manje plakati.

Djeca odgovaraju na pitanje što je to ljubav:

Autor istraživanja profesor Dieter Wolke rekao je: "Ostavljanje djeteta da plače nije utjecalo na povezanost s roditeljima. Djeca se moraju naučiti kontrolirati, a ako ih pustite da plaču ponekad to može imati samo pozitivan učinak."

Naravno, stručnjaci naglašavaju da ne ignorirate plakanje kada su gladni i kada traže da zadovoljite njihove osnovne potrebe.

Ključne riječi

Komentara 1

RO
Roma
22:48 12.03.2020.

Ovaj članak je u suprotnosti sa saznanjima psihologa. Beba ne zna gdje je roditelj i kada će doći,a jedini način da pozove roditelja je plač.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije