Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počnite odmah

Stalno slušate: Treba vježbati? Evo zašto je rekreacija tako važna

adidas - trčanje
Foto: adidas
1/2
08.04.2014.
u 11:30

Najčešće se odlučujemo na vježbanje kada želimo skinuti višak kilograma, ali stručnjaci upozoravaju da je potrebno kretati se i čak kada nemamo problema problema s naslaganim masnoćama.

Moderan način života i sve više sati provedenih u uredu uzimaju sve veći danak po naše zdravlje.

Stručnjaci stalno upozoravaju kako se moramo više kretati i baviti se nekom tjelesnom aktivnošću da očuvamo zdrav organizam. Najčešće se odlučujemo na vježbanje kada želimo skinuti višak kilograma, ali stručnjaci upozoravaju da je potrebno kretati se i čak kada nemamo problema s naslaganim masnoćama. 

Rekreacija je jako bitna za sve dobne skupine, a posebice za starije generacije koji su izloženi povećanom riziku od raznih oboljenja. Vježbanje će nam pomoći da se osjećamo ljepše, ali i da izgledamo ljepše. Tjelesna aktivnost odrazit će se na kosu, kožu, držanje tijela...

Redovitim vježbanjem izbjeći ćemo i depresiju, smanjiti razinu stresa u organizmu, dobiti vrijeme samo za sebe i poboljšati psihološko stanje. Ako redovno vježbamo, postat ćemo i produktivniji, ali i optimističniji. Osim što ćemo izgubiti kilograme i dovesti se u top formu, vježbanjem ćemo ojačati srce i pospješiti protok krvi, spustiti krvni tlak i razinu kolesterola u krvi.

Ako ste u mogućnosti, svakako birajte rekreaciju na svježem zraku umjesto u zatvorenim prostorima ili barem kombinirajte jedno i drugo. Ako niste od onih koji će se odmah baciti na intenzivno vježbanje, započnite s hodanjem jer ono opušta i smiruje, osnažuje mentalno i tjelesno, probavu čini boljom i san kvalitetnijim.

>>Hrvati žive sve kraće! Vrijeme je za akciju!

>>Prije nego se odlučite na vježbanje, ovo trebate znati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije