Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemojte je bacati

Slavni talijanski kuhar podijelio je genijalan način kako iskoristiti ostatke tjestenine

Jamie Oliver
27.09.2023.
u 09:30

Vrhunski talijanski kuhar Gennaro Contaldo podijelio je genijalan recept koji otkriva što možete učiniti s ostacima tjestenine - i apsolutno je savršen za ručak!

Nema ništa bolje od svježe skuhane tjestenine, ali nema je potrebe bacati ako je previše skuhate. Vrhunski talijanski kuhar Gennaro Contaldo podijelio je genijalan recept, savršen za ukusni ručak, koji pokazuje što možete učiniti s ostacima hrane, prenosi Mirror

Za početak razbijte četiri jaja u zdjelu i začinite s malo soli - ne previše jer je vaša tjestenina već kuhana u slanoj vodi - i paprom. Zatim dobro umutite vilicom prije nego što dodate malo ribanog parmezana (oko 40 g). Ako nemate parmezan, dobro će poslužiti i drugi sir koji se može naribati. Zatim ponovno umutite prije dodavanja tjestenine (oko 400 g). Uzmite vilicu i sve zajedno promiješajte, pri čemu će tjestenina početi opuštati.

 

U tavu dodajte tri žlice maslinovog ulja, prije nego što je dobro zagrijete kako bi se tjestenina pri dodavanju zatvorila na dnu i stvorila korica. Dodajte smjesu tjestenine - pazite da koristite neprianjajuću tavu - i ostavite da se kuha na umjerenoj vatri pet minuta bez miješanja. Nakon što to vrijeme prođe, stavite tepsiju u pećnicu – pecite na 200 stupnjeva još pet minuta.

Dok se peče narežite pet do šest cherry rajčica. Izvadite posudu - drška će biti jako vruća. Tjestenina bi na vrhu trebala biti čvrsta na dodir. Pokrijte tanjurom prije nego što preokrenete tavu i ostavite tjesteninu na tanjuru. Zatim vratite tjesteninu natrag u tavu – drugom stranom prema gore.

VEZANI ČLANCI: 

Uzmite kuglicu mozzarelle i narežite na ploške. Na vrh tjestenine dodajte rajčice i mozzarellu, malo posolite, popaprite i dodajte maslinovo ulje, pa vratite u pećnicu na još pet minuta. Izvadite i po vrhu naribajte još parmezana zajedno s listićima svježeg bosiljka. I voila, spremno je za jelo! Poslužite narezano na kriške ili jednostavno stavite tavu na stol i pustite da se svi uživaju.

VEZANI ČLANCI: 

Gennarov video podijeljen je na Facebook stranici Jamieja Olivera - a obožavatelji su poludjeli za kuharom i njegovim receptom. 'Obožavam ovog čovjeka', napisao je jedan, 'Predivno je gledati ga kako kuha. Vrlo zabavno'. Drugi je dodao: 'Moraš voljeti ovog čovjeka', a treći napisao: 'Odrastao sam u Njemačkoj, a moj tata je bio iz Mađarske, moja mama je često ovo pravila sa slaninom. Tako je dobro'. 

Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka:

 

Komentara 1

MI
mikimouse12
13:44 27.09.2023.

pa ako imam 400 grama nove tjesteni onda znaci da staru mogu bacit,a ne mjesat od jucer sa novom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije