Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo istraživanje

Muškarci bi trebali unositi što manje šećera, a evo i zašto

šećer
Foto: Thinkstock
07.08.2017.
u 10:26

Previše šećera utječe na fizičko zdravlje čovjeka, no jeste li znali da je šećer povezan i s raspoloženjem?

Svima je poznato da je preveliki unos šećera u organizam loš za fizičko zdravlje, no jeste li znali da šećer i mentalno utječe na vas, a posebno na muškarce?

Istraživanje provedeno na londonskom Sveučilištu Institut za epidemiologiju otkrilo je kako muškarci koji unose previše šećera u organizam imaju 23 posto veće šanse da će patiti od mentalnih poremećaja od onih koji unose manje šećera. Takvi muškarci više pate od anksioznosti i depresije.

– Brojni su čimbenici koji utječu na poremećaje u raspoloženju, a prehrana bogata šećerom u hrani i pićima jedan je od glavnih razloga. Istraživanje nije pokazalo nikakvu povezanost između mentalnih poremećaja i unosa šećera kod žene i nije jasno zbog čega je to tako – rekla je voditeljica istraživanja Anika Knüppel.

Istraživanje je trajalo 22 godine, a obuhvatilo je ukupno 7000 ispitanika. 

Komentara 4

AU
austrougarskigeneral
11:40 07.08.2017.

ja svaki dan sve više i više

Avatar DŠ.....
DŠ.....
13:21 07.08.2017.

Očito je da Plenković, Marić, Jandroković i kompanija jedu previše šećera.

NE
Nepoželjna
22:14 07.08.2017.

Ma da..još i to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije