Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Savršeno očistite štednjak od masnoće u samo nekoliko minuta

shutterstock
18.05.2020.
u 07:00

Masne mrlje od kuhanja uvijek su teške za očistiti, ali možete si olakšati posao ovim odličnim savjetima.

Tijekom kuhanja, štednjak je taj koji se najviše isprlja i dobije mnogobrojne mrlje od masnoće i ostataka hrane. Jedan od najvažnijih koraka u čišćenju štednjaka je da ne dopustite da prljavština dugo stoji i nakuplja se. Kako bi štednjak savršeno očistili, postoji nekoliko jednostavnih načina, prenosi Real Simple.

Jedan od lakših načina čišćenja je deterdžentom za pranje suđa te spužvicom ili četkom za pranje. Jednostavno stavite nekoliko kapi deterdženta na spužvu ili četku te dobro utrljajte u vaš štednjak kružnim pokretima, pogotovo se usredotočite na masne mrlje. Ostavite da deterdžent stoji nekoliko minuta te zatim obrišite mokrom krpom.

Ako deterdžent i voda nisu riješili čitav problem, isprobajte ovaj način. Na štednjak stavite malo sode bikarbone te jednom polovicom limuna utrljajte u masne mrlje i prljavštinu. Limun i soda bikarbone stvorit će gustu pastu s kojom ćete očistiti svu masnoću. Nakon toga samo obrišite mokrom krpom ili spužvom.

Sodu bikarbonu također možete pomiješati s nekoliko kapi deterdženta za pranje suđa i nekoliko kapi vode. Utrljajte tu smjesu na štednjak te ostavite da stoji barem deset minuta. Očistite mokrom krpom i to je sve.

Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije