Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šalica zdravlja

Šalica kave čuva zdravlje, ali pretjerivanje nije dobro

'gradska...23.10.09. kafic 1.st. coffee kafic u preradovicevoj 12 u kojem se izmedju ostalog toci kava luwak od 200 kuna Photo:Davor Visnjic/Vecernji list'
'Davor Visnjic/Vecernji list'
14.02.2011.
u 11:13

Kava štiti od Parkinsonove bolesti, raka glave i vrata, gihta, srčanih bolesti, a smanjuje i rizik od dijabetesa tipa 2

Kava se, dokazuje sve više istraživanja, osim kao sredstvo za razbuđivanje, može koristiti i u ljekovite svrhe.

Naime, ovaj napitak štiti od Parkinsonove bolesti, raka glave i vrata, gihta, srčanih bolesti, a smanjuje u rizik od dijabetesa tipa 2.

Istraživači kalifornijskog fakulteta za javno zdravstvo ustanovili su kako su žene koje piju četiri šalice kave dnevno upola manje sklone razvijanju dijabetesa nego one koje ne piju kavu, prenosi Daily Express.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije