Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Ručnici, ulošci lak za nokte...Ove stvari nikad ne biste trebali držati u kupaonici, tvrde stručnjaci

shutterstock
22.05.2021.
u 07:00

Zbog promjena temperature i vlažnosti lak će vam se brže pokvariti, odnosno zgusnut će se i izblijedjeti.

Svaki predmet u kući ima svoje mjesto, ali mnogo toga  spremamo u kupaonicu - pogotovo kada su u pitanju uređaji i predmeti za održavanje higijene. Zapravo je logično da su sušilo za kosu, košara za rublje, ženski higijenski predmeti i alati za manikuru uvijek pri ruci. No, malo nas ikad pomisli da tako obično mjesto može nanijeti nepovratnu štetu tim predmetima, kako piše Bright Side.

Košara za rublje
Košara za rublje u kupaonici definitivno je savršena ideja. Prikladno je baciti prljavu odjeću neposredno prije tuširanja i odmah nakon toga korištene ručnike. Međutim, zbog povećane vlage u odjeći se mogu pojaviti stvari poput plijesni i neugodnog mirisa. Također, povećat će će razmnožavanje različitih bakterija koje ni pranje u perilici neće riješiti.

Milenijalci su jako loši u obavljanju kućanskih poslova: Zahod čiste jednom mjesečno!

1/6

Ručnici
Ako odlučite držati ručnike u kupaonici, zaboravite na dodir čistog i suhog ručnika, zato što će vam ručnici i ogrtači uvijek biti vlažni, što je savršeno okruženje za čuvanje bakterija. Dakle, radije pronađite drugo mjesto u svojoj kući za spremanje čistih ručnika.

Ženski higijenski proizvodi
Vlažnost je glavni neprijatelj pamuka od kojeg se obično izrađuju tamponi i higijenski ulošci. Ovaj je materijal vrlo osjetljiv na plijesan i bakterije, dok toplina i vlaga potiču rast i razmnožavanje mikroba. Štoviše, ulošci i tamponi mogu jednostavno apsorbirati vlagu i nabubriti.

Alat za manikuru
Koliko god bila dobra kvaliteta vaših škara, pinceta i turpija, prije ili kasnije počet će hrđati ako ih dulje vrijeme čuvate u kupaonici. 

Lak za nokte
Zbog promjena temperature i vlažnosti lak će vam se brže pokvariti, odnosno zgusnut će se i izblijedjeti. Mnogo je mjesta prikladnijih za čuvanje lakova poput raznih kutija, ladica, ormara i polica. Glavna stvar koju morate imati na umu je da ovaj predmet treba čuvati na hladnom i suhom mjestu zaštićenom od svjetlosti na približno istoj temperaturi.

Rasprava na Twitteru: Kako je pravilno istiskivati kalodont iz tube?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije