Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUDIJA

Recept za sretnu i dugu vezu: Druženje s drugim parovima

'plaza...romantika.......ljubav...... Obavezno potpisati: PHOTOS.com'
''
31.01.2012.
u 14:09

– Sretnije veze imaju parovi koji za prijatelje imaju druge parove ili barem jedan par...

Točan recept za idealnu i uspješnu vezu vjerojatno ne postoji, ali znanstvenici sa Sveučilišta Maryland tvrde kako znaju tajnu koja bi mogla pomoći da veza što dulje potraje - imati u životu par s kojim možete podijeliti svoju ljubavnu sreću. Naime, istraživači su otkrili da veze ljudi koji provode vrijeme s drugim parovima traju znatno dulje.

Povećava se privlačnost

Takvo druženje, potvrđeno je u studiji, povećava privlačnost između para, ali i povećava razumijevanje suprotnog spola. Ono što predstavlja problem je moderan način života i sve duži radni sati zbog kojih takva prijateljstva među parovima postaju sve rjeđa.

Autor istraživanja, profesor Geoffrey Greif sa Sveučilišta Maryland, kaže da bi “duple spojeve” među parovima trebalo poticati, prenosi Daily Mail.

U najboljem svjetlu

– Sretnije veze imaju parovi koji za prijatelje imaju druge parove ili barem jedan par... S takvim prijateljstvom, vidite partnera u najboljem svjetlu, dobro se provodite i samim time izgledate privlačnije – smatra profesor Greif koji objašnjava i da par svašta može naučiti družeći se s drugim parom.

– Gledamo druge parove. Kako se nose s djecom? Otvara li joj on vrata automobila? Podupire li je? Drže li se za ruke? Takva ponašanja su dirljivi trenuci za par. Ako se divite svojim prijateljima, možete puno toga naučiti iz njihove veze – zaključuje profesor Greif.

Parovi u prosjeku imaju pet parova s kojima se druže, otkriveno je u istraživanju gdje je intervjuirano 123 para, 122 osobe koje su u vezi, ali su ispitane bez partnera te 58 razvedenih osoba.

Ključne riječi

Komentara 1

XI
xiulo
15:11 31.01.2012.

\"Recept za sretnu i dugu vezu: Druženje s drugim parovima\" drugim riječima swinging.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije