Kada nemate vremena ili volje peći biskvit, a želja za nečim slatkim ne prestaje, ovaj kolač s keksom savršen je izbor! S bogatom kremom, bijelom Linoladom i sočnim malinama, ovo je desert koji će vas osvojiti na prvi zalogaj. Jednostavan, brz i izuzetno ukusan - recept food blogerice @mia_torteria idealan je za svakoga. Uživajte!
Sastojci:
- 500 g mascarpone sira
- 300 ml slatkog vrhnja
- 150 g bijele Linolade
- Petit keksi s maslacem
- Nekoliko Raffaello kuglica
- 100 g malina
- 2 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- Ganache od bijele čokolade
Priprema: Slatko vrhnje istucite mikserom, pa dodajte mascarpone i bijelu Linoladu. Kratko miksajte dok se svi sastojci ne povežu. Dodajte nasjeckane Raffaello kuglice i sve ručno izmiješajte. U kalup veličine 20×30 cm složite prvi red Petit keksa, prethodno ih namočite u mlijeko u koje ste dodali malo ruma. Preko keksa rasporedite prvi sloj kreme. Maline pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom, kratko ih zagrijte dok se ne zgusnu, a zatim ih procijedite od koštica (ako želite). Maline rasporedite preko kreme. Nastavite slagati kekse, kremu i maline dok ne iskoristite sve sastojke, završavajući s kremom na vrhu. Ostavite kolač da se ohladi, a u međuvremenu pripremite ganache od bijele čokolade s kojim ćete ga preliti.