za nove uspomene

RECEPT DANA Miris koji vraća u djetinjstvo: Starinski kolač s malim promjenama savršen je voćni užitak

Pixabay
22.08.2024.
u 09:30

Radi se o kolaču koje su naše bake i majke radila s višnjama, a u ovom receptu one su zamijenjene voćnim slojem

Miris starinskog kolača s višnjama, koji su radile naše bake i majke, brzo nas vraća u djetinjstvo. Ovoga puta donosimo njegov recept u malo nadograđenoj verziji. Umjesto višanja, između dva biskvita stavlja se voćni sloj, a za završni dodir na vrh ide topljena, bijela čokolada. Iako je za ovaj kolač potrebno upaliti pećnicu, sprema se brzo i lagano, tako da se isplati. Recept je preuzet od food blogerice @jelenadoskovic. Uživajte! 

Sastojci za biskvit: 

  • 3 jaja
  • 50 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 50 mililitara ulja
  • 200' mililitara jogurta (uzmite neki gušći ili grčki)
  • 200 grama brašna
  • 1 prašak za pecivo

VEZANI ČLANCI:

Sastojci za voćni sloj:

  • 2 veće jabuke
  • 4 breskve
  • 30 grama šećera
  • 1 bourbon vanilija šećer
  • žlica gustina

Dodatno:

  • šećer u prahu ili topljena bijela čokolada

Priprema: U posudi prvo pjenasto umutite jaja, zatim dodajte šećere, a onda i ulje. Nakon toga u posudu dodajte jogurt, a na kraju i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Pola smjese stavite u pleh i ostavite desetak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 240°C. Dok se biskvit peče, očistite i izblendajte jabuke i breskve.

VEZANI ČLANCI: 

Zatim ih prokuhajte s 30 grama šećera pa im dodajte burbon vanilija šećer i punu žlicu gustina. Vreli nadjev zatim prelijte preko prve polovice biskvita koji ste izbockali vilicom. Potom prelijte drugom polovinom biskvitne smjese i po vlastitom ukusu dodajte malo svježeg voća po površini. Ponovno sve vratite u pećnicu 180°C na 25 minuta. Nakon što se kolač ispeče i potpuno ohladi, pospite ga šećerom u prahu, i po želji prelijte s malo otopljene bijele čokolade.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije