Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi "Bread&Deli" u Zagrebu

Probali smo kruh koji mijesi ekipa s Michelinovom zvjezdicom – nakon 14 sati nije ostalo ni mrvice!

Sandra Šimunović/Pixsell
14.04.2022.
u 12:28

Kad pekarnicu otvori jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom za očekivati je da će svi pojuriti po svoj komad kruha, ali gužve posljednjih dana iznenadile su i glavnog pekara koji je dva dana nakon otvorenja počeo planirati dvostruko veću proizvodnju.

Jučer smo se zaputili u ulicu Popa Dukljanina ne bismo li se iz prve ruke uvjerili u kvalitetu proizvoda novootvorene "Bread&Deli" trgovine iza koje stoji tim jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom Noela i već u 11 sati police su bile gotovo prazne, a u malom pogonu u sklopu trgovine radilo se punom parom jer kupci su neprekidno pristizali i nisu imali namjeru odustati od kupovine.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Na licu mjesta smo zatekli i Ivana Juga, "alfu i omegu" i glavnog sommeliera te Brunu Vokala, glavnog chefa restorana Noel koji je sretnicima koji su se tamo zatekli pripremao zamamne sendviče. Inače, upravo chef Bruno Vokal i glavni pekar Nikša Mandić potpisuju izvrsnu ponudu kruha i peciva pripremljenih na bazi kiselog tijesta u kojima se koristi starter s domaćim kvascem starim deset godina. Dečki zajedno rade na "signature" kruhu Brune Vokala koji će uskoro biti u prodaji.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Krenuli smo postupno, ali već za sutra morat ćemo dvostruko povećati proizvodnju jer potražnja je iznad svih mojih očekivanja kaže Mandić, a Jug dodaje da drugo nije ni očekivao jer zagrebačka publika žudi za ovakvom ponudom. Proizvodi koje ovdje nudimo predstavljaju i dodanu vrijednost za restoran Noel jer gostima tijekom večere nudimo paletu svježih pekarskih proizvoda vrhunske kvalitete  objašnjava Ivan Jug. 

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

U trgovini "Bread&Deli" za kruh ćete morati odvojiti nešto više novca nego ste naviki, ali ovdje je kvaliteta na prvom mjestu sve se proizvodi ručno, od vrhunskih sirovina, njihov raženi kruh je obrok za sebe. Imamo standarde od kojih ne namjeravamo odstupati, naša je obveza proizvoditi vrhunsku hranu kaže Jug kojeg smo usput pitali jesu li spremni za još jednog Michelina. Što se nas tiče, očekujemo ga već u lipnju, a ne bude li ove godine bit će sljedeće. Trenutačno u restoranu radimo na projektu koji će od Noela napraviti jedinstveno mjesto u Europi.  Radi se o vrlo uzbudljivoj priči koja uključuje visoku tehnologiju, a za više detalja morat ćete još malo pričekati najavio je Jug.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

U međuvremenu, pozivamo vas da provjerite kako izgleda kad tim s Michelinovom zvjezdicom mijesi kruh. U ponudi je pažljivo odabrana paleta kruha i peciva na bazi kiselog tijesta. Pšenični kruh, pšenični sa sjemenkama, kukuruzni kruh, raženi kruh pripremaju se po tradicionalnoj metodi, ručno, baš kao i popularne focaccie, ciabatte, baguetti. Za sve one koji si žele priuštiti vrhunski sendvič s nogu ili komad najpopularnije pizze na svijetu – margherite, u Bread&Deliju će vas oduševiti gourmet sendviči sa sirom i šunkom ili mortadelom. Chef Vokal pažljivo je osmislio slatku ponudu u kojoj su trenutno najtraženije babke i pinca, baš kao i sočni muffini s namelaka kremom od mliječne čokolade, choco chip keksi s tahinijem i kremasta baskijska torta od sira.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije