ne skrivajte osjećaje

Prekinuli ste vezu? Plačite, bit će vam lakše

Plakanje
Foto: Thinkstock
08.01.2015.
u 09:04

Znanstveno je dokazano da nakon prekida čovjeku jednostavno treba vrijeme za tugovanje i plakanje

Prekinuli ste vezu i svi vas tješe i govore da ne plačete, "nije on/ona toga vrijedan/a", "naći ćeš drugu/og"...? Ako je tako slobodno svima recite da griješe i da vas ostave da u miru odtugujete svoje. Jer sada je i znanstveno dokazano da nakon prekida čovjeku jednostavno treba vrijeme za tugovanje i plakanje. Tugovanje vam može pomoći da se brže osjećate bolje zbog prekida.

Ovo istraživanje je objavljeno u časopisu Social Psychological and Personality Science, a stručnjaci su radili s dvije grupe ljudi. Oni koji su se podsjećali zašto su prekinuli i stalno se preispitivali, brže su preboljeli svog bivšeg partnera/icu od onih koji su svoje osjećaje zataškavali.

Stručnjaci kažu kako preispitivanje prekida i žaljenje pomaže osobi da shvati tko je bila izvan te veze te na taj način brže preboli prekid.

>> Neka sedma godina veze ne bude krizna! Ovo je 7 tajni za dug i sretan brak

Komentara 3

IK
ikonoklast
13:32 08.01.2015.

baš friško prekinuta kao da su one bog zna šta aj bok šmokljanice i to više njih.

IK
ikonoklast
13:33 08.01.2015.

da se nadovežem, niti s jednom nisam dobio na lotu eto vam ga na, točka.

OP
openheimer2
19:19 08.01.2015.

ne smiju se žene na taj način prozivat šmokljanica itd. to govori sve o muškarcu prvo pa tek onda o ženi da se razumijemo zato osuđujem takve nastupe i to oštro i krivo je takvo razmišljanje o vanjštini nadam se da se neće ponovit na ovom portalu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije