Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatno

Predvidio više od 100 smrti: Ovaj mačak može nanjušiti da su pacijentima dani odbrojani...

Foto: steerehouse.org
06.05.2019.
u 13:14

Oscar u američkom centru za rehabilitaciju i njegu Steere House živi od 2005. godine

Nakon što je predvidio 25 smrti, osoblje u domu počelo je to shvaćati ozbiljno i zvati obitelji da se oproste od umirućeg. Do 2015. točno je prognozirao smrt za oko 100 štićenika centra!

Mačak Oscar postao je poznat nakon što su priču o njemu objavili prije 12 godina u časopisu New England Journal of Medicine, jer je navodno mogao predvidjeti da će neki pacijent preminuti. Obično se radilo o onima s uznapredovalom fazom Alzheimerove ili Parkinsonove bolesti. 

Takvom bi korisniku centra pokušavao olakšati zadnje dane. Mazio bi se s njima kako bi se osjećali što bolje. 
Stalno šeće centrom i ne voli se baš maziti, osim kad osjeti da će netko ubrzo preminuti, a onda bi skočio na njega i počeo se umiljavati, a osoblje bi znalo o čemu je riječ. 

Dr. David Dose, koji je o njemu napisao članak, napisao je kako misli da Oskar primijeti manjak pokreta kod takvih ljudi ili da može namirisati biokemijske supstancije koje se oslobađaju iz umirućih stanica. O mačku je napisao i knjigu "Making Rounds With Oscar: The Extraordinary Gift of an Ordinary Cat". 

Video o mačku pogledajte u nastavku:

 

Ključne riječi

Komentara 13

AN
angeomihael
14:06 06.05.2019.

Mačak inteligentan.Sad će skakati u krilo ljevičarima.A onda,pa pa....

KA
kapunjohan
14:01 06.05.2019.

Ništa posebno ,životinje u prirodi imaju instikt da vide koja je u stadu koje prate najslabija i nju love , taj instikt je ostao i ponekom pasu ili mački.

Avatar Tračalo
Tračalo
13:29 06.05.2019.

Svaki mačak vidi kad je smrt blizu kreveta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije