Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Blago njima: Oni su odlučili da im je dosta posla i stresa i napravili - ovo!

Prije 32 godine jedan od njegovih stanovnika, Carlos Mario Montoya, došao je na ideju da grad ne bi trebao slaviti samo svoju gospodarsku vitalnost nego i znati usporiti ritam te uživati u životu.
22. kolovoza 2017. u 09:04 2 komentara 1484 prikaza
Dan lijenosti
Foto: screenshot/youtube

Jedan od najljepših scenarija mnogima je ušuškati se u krevet, u omiljenu pidžamu i uživati barem jedan dan u tome da ne rade - ništa.

spavanje Dobra za zdravlje Ovo je poza u kojoj ćete se najbolje naspavati

Ljudi širom svijeta svaki se dan sve više bore sa stresom uzrokovanim užurbanim načinom života, pritiskom na poslu... Svatko se s tim problemom bori na svoj način, neki odlaze na wellness, drugi odabiru neku aktivnost u prirodi, a stanovnici jednog dijela Kolumbije od rješavanja stresa napravili su manifestaciju jedinstvenu ne samo u Kolumbiji nego u svijetu. Na ulicama kolumbijskog grada Itaguija stanovnici su u nedjelju postavili madrace i viseće mreže za ležanje radi proslave Dana lijenosti, originalnog događaja kojim se poziva radnike pod stresom da uspore ritam.

Dan posvećen neradu slavi se svake godine od 1985. u tom gradu na sjeverozapadu Kolumbije s 200.000 stanovnika, a cilj je ukazati na pravo na odmor. Paradoksalno, Itagui je do tada bio poznat po trgovini i prosperitetnoj industriji. No prije 32 godine jedan od njegovih stanovnika, Carlos Mario Montoya, došao je na ideju da grad ne bi trebao slaviti samo svoju gospodarsku vitalnost nego i znati usporiti ritam te uživati u životu.

– Željeli smo svratiti pozornost na važnost slobodnog vremena i zabavu u društvu – objašnjava 65-godišnji Montoya.

U programu proslave su izbor najljepše pidžame, tučnjava jastucima i utrka kreveta na kotačićima.

Anketom u Kolumbiji iz 2007. utvrđeno je da 24 posto muškaraca i 28 posto žena smatra da je pod velikim stresom.

plank Na pauzi trenirala Na poslu radila popularnu vježbu izdržaj mjesec dana, evo što joj se dogodilo Tuširanje VJEČNA DILEMA Tuš ujutro ili navečer? Postoji skriveni signal... beba spava Može biti kobno Liječnik upozorava: Nikada ne spavajte ovako s bebom
Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj