Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkrili stručnjaci

Pokrivači su žarište bakterija i plijesni, ali ovo je najprljavije mjesto u spavaćoj sobi

Pixabay
12.04.2022.
u 14:30

Nije tajna da klice žive posvuda po našim kućama, međutim, postoji mnogo skrivenih mjesta na koja možemo zaboraviti tijekom naših rituala čišćenja.

U krevetu provodimo gotovo pola života, što znači da se stvarno trebamo pobrinuti da bude što čišći jer inače mogu postati pravo žarište plijesni i bakterija, kako piše The Sun.

Istraživanja pokazuju da većina ljudi posteljinu mijenja jednom u nekoliko tjedana, no stručnjaci za naglašavaju da ju je važno mijenjati čak jednom tjedno; a madrac jednom u sedam godina.

Nikada nemojte prati rublje na 30 ili 40 stupnjeva i to zbog vrlo ozbiljnog razloga!

1/8

Iako su madraci često skupi, postoji dobar razlog zašto ih se nakon nekoliko godina treba zamijeniti; jer mogu biti mjesto gniježđenja plijesni i bakterija, kažu stručnjaci. 

Čestice prljavštine i prašine koje 'lete' po sobi se talože se na madracu, a stručnjaci objašnjavaju da su uz madrace bakterija puni i jastuci koji mogu mogu skrivati više mikroba nego WC daska!

Znamo da razne klice žive posvuda po našim kućama, no postoje neka mjesta i stvari na kojima ih ima, a na koja se kod čišćenja često zaboravlja. Jedna od tih stvari; koja je ujedno i najprljaviji predmet u većini spavaćih soba; su lampe na kojima se skupljaju klice i bakterije, te i zavjese i jastuci.

Stručnjaci zato preporučuju dezinfekciju lampi jednom tjedno, kao i redovito (tjedno) pranje zavjesa, jastuka i posteljine jer bakterije i prašina mogu uzrokovati alergije, neugodan miris, te razne probleme s kožom.

Ova mjesta mnogi zaborave očistiti, a puna su bakterija!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije