Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zdravi sok'

Poboljšava probavu i regulira šećer u krvi: Evo zašto trebate piti mineralnu

Shutterstock
04.03.2020.
u 07:00

Mineralna voda ima mnogo prednosti i razloga da ju već danas uvrstite u konzumaciju.

Često je zanemarujemo i biramo sok ili običnu vodu ispred nje, ali postoji puno razloga da ju već danas počnete konzumirati, a mi ih donosimo u tekstu.

Poboljšava probavu
Iako gazirana pića često stvaraju nadutost i bolove, ova voda zahvaljujući svojim mineralima smanjuje te tegobe. Najbolje bi bilo popiti pola čaše, do jednu cijelu kako biste lakše probavili hranu. Također, pomaže kod zatvora.

Zdravija opcija od sokova
Ne sadrži nikakve dodatne šećere ni zaslađivače i samim time je zdravij opcija od sokova, a ima bolji okus od obične vode.

Ovaj kruh ispadne savršen svaki put, recept pogledajte u videu:

Minerali
Minerali su tvari koje organizam ne može sam proizvesti, ali su nužni za njegovo pravilno funkcioniranje. Stres i loše prehrambene navike vrlo često dovode do nedostatnog unosa ili poremećaja ravnoteže pojedinih minerala u organizmu, a ovisno o vremenskim uvjetima ili tjelesnom naporu, gubitak vode i minerala može se višestruko povećati. Karakteristični sastojci prirodnih mineralnih voda najčešće su natrij, kalcij, magnezij, kalij, hidrogenkarbonati, kloridi, fluoridi, sulfati, i mnogi drugi.

Regulira šećer u krvi
2015. jedno istraživanje dokazalo je da mineralna voda zahvaljujući svom sastavu regulira razinu šećera u krvi.

Nema dodatnih kalorija
Naše uživanje u hrani često je ograničeno brojanjem kalorija koje unosimo u organizam. Međutim, vrlo često zaboravljamo da dodatne kalorije unosimo i pićima koja konzumiramo uz obrok. Upravo zato prirodna mineralna voda idealan je izbor jer, osim što je bogata mineralima pa povećava nutritivnu vrijednost obroka, s njom u organizam ne unosimo dodatne kalorije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije