Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne raditi!

Pet najvećih beauty grešaka

šminka,ljepota,skidanje šminke,kozmetika
Foto: Thinkstock
12.02.2014.
u 09:00

Na make-up aplikatorima se lako stvaraju bakterije ako ih ne čistite redovito. Kako ne biste naškodili koži lica, barem jednom tjedno četkice operite toplom vodom i s malo šampona...

1. Prljavi aplikatori

Na make-up aplikatorima se lako stvaraju bakterije ako ih ne čistite redovito. Kako ne biste naškodili koži lica, barem jednom tjedno četkice operite toplom vodom i s malo šampona.

2. Šminka kojoj je istekao rok trajanja

Maskara bi se trebala mijenjati  svaka tri mjeseca, dok puder, kremasta rumenila i sjenila za oči treba mijenjati na svakih deset mjeseci. Rok trajanja kamenog pudera i pudera u prahu je do dvije godine, dok je ruževe potrebno mijenjati nakon godinu dana.

3. Stiskanje prištića

Dermatolozi savjetuju da prištiće ne treba stiskati jer time uzrokujete iritaciju i crvenilo kože, koji se mogu zadržati i po nekoliko dana. Preporučuje se da upalu pokušate ublažiti uz pomoć leda. Stavite kockicu leda na prištić i držite nekoliko minuta, a postupak ponovite nekoliko puta dnevno.

4. Kreme sa zaštitnim faktorom

Krema sa zaštitnim faktorom obavezna je i zimi. Čak i “zubato sunce” uzrokuje pojavu bora i mrlja na licu, te bi kremu za zaštitnim faktorom trebali nanositi prije svakog izlaska.

5. Neredovito čišćenje lica

Jedno od najvažnijih beauty pravila jeste da nikada na spavanje ne odlazite sa šminkom. Nakon skidanja šminke, lice je potrebno očistiti sredstvom za čišćenje. Izbjegavajte jaka sredstva za čišćenje jer koža može postati suha.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije