Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mozgalica

Ovaj je zadatak namijenjen djeci: Možete li ga vi riješiti? Ako vam ne ide, niste jedini!

YouTube/MindYourDecisions
15.03.2021.
u 07:00

Ovu su mozgalicu Japanci smislili za svoje školarce, a kad se prije par godina pojavila na Twitteru, mnogi su odrasli Japanci u nevjerici pokušavali riješiti ovaj 'dječji zadatak'

Jedna je mozgalica koja bi trebala biti za djecu namučila nedavno mnoge odrasle na društvenim mrežama, po kojima se brzo proširila i postala pravi viralni hit.

Naime ovu su mozgalicu Japanci smislili za svoje školarce, a kad se prije par godina pojavila na Twitteru, mnogi su odrasli Japanci u nevjerici pokušavali riješiti ovaj 'dječji zadatak'.

Nesvakidašnji događaj: Žena je bila toliko pijana da je ušla u tuđi stan i legla u tuđi krevet
1/2

Nakon što je objavljena na popularnom YouTube kanalu Mind Your Decisions, brzo je s više od 2 milijuna pretplatnika opet postala popularna.

Pogledajte objašnjenje i rješenje:

Znate li vi koji broj dolazi umjesto upitnika? Ako ste dobili broj 15, to na žalost, nije točno rješenje - riješenje je 12!

Ako uzmete svaku od četiri znamenke na vrhu lanca: 7, 2, 9 i 9, i njih zbrojite, dobit ćete 27, a isto to treba napraviti i sa svakim idućim redom brojeva. 

U drugom su redu dakle 36 i 21, a treba ih 'podijeliti' na 3, 6, 2 i 1, što zbrojeno daje 12 i tako sve do dna - dok kao konačni rezultat ne dobijete broj 12.

Opširnije objašnjenje pronađite u videu, prenosi portal Sora News 24

Procvjetalo je jedno od najljepših stabala u Zagrebu: Magnolija na Tomislavcu najavila je proljeće!

 


 

Komentara 6

ST
Stari
11:33 15.03.2021.

Ne znam što je tu teško naročito za Japance koji su genijalci i izmislili su "Sudoku". Rješenje je 15.

DU
Deleted user
11:29 15.03.2021.

36 minus 21, strelice sve pokazuju.

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
11:16 15.03.2021.

Ovo je teško za riješiti djeci do trećeg razreda i novinarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije