Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz još je nekoliko susjednih gradova

Ovaj bosanski grad proglašen je najjeftinijim i najboljim mjestom za digitalne nomade

shutterstock
21.02.2024.
u 11:30

Novi podaci otkrili su gdje je najjeftinije mjesto za rad na daljinu, procjenjujući najbolje, najgore, najjeftinije i najskuplje lokacije u Europi .

Kako se sve više ljudi odlučuje za životni stil digitalnih nomada, izreka sve više glasi: dom (i posao) je tamo gdje je Wi-Fi. Zapravo, 2023. godine broj digitalnih nomada u cijelom svijetu dosegnuo je 35 milijuna, a mnoge zemlje čak nude posebne vize kako bi privukle ljude. Jeste li u iskušenju da i vi isprobate ovakav način života? Novi podaci otkrili su gdje je najjeftinije mjesto za rad na daljinu, procjenjujući najbolje, najgore, najjeftinije i najskuplje lokacije u Europi za rad na daljinu u 2024. godini, piše Metro.

Studija je uzela u obzir faktore kao što su brzina Wi-Fija, cijena stana i struje, sigurnost i ukupni troškovi života, te je Tuzlu, treći po veličini grad u Bosni i Hercegovini, proglasila najpovoljnijim mjestom. Dobivši visoku ocjenu u istraživanju Brother UK, 76,29 od 100, jednosobni stan ovdje košta 207 eura mjesečno ili 157 eura izvan centra grada. Isto tako, osnovne režije, uključujući struju, plin i vodu, u prosjeku iznose 155 eura mjesečno.

VEZANI ČLANCI: 

S karizmatičnim starim gradom, Tuzla nije samo jeftina: ima i mnogo kulture i raznih znamenitosti, od arhitekture u osmanskom i austrijskom stilu do Narodnog kazališta. Tu su i Srpska pravoslavna katedrala, franjevački samostan svetih Petra i Pavla i Džindićeva džamija, ako želite doznati više o bogatoj vjerskoj povijesti grada.

Vrijeme je još jedan čimbenik koji privlači mnoge. Iako varira tijekom godine s najnižim temperaturama od -4⁰C zimi, temperature često dosežu 28⁰C ljeti – a poznato je da se penju i do 34⁰C i više. Tijekom ljetnih mjeseci osvježiti se možete u umjetnom jezeru u obliku Panonskog jezera, koje je TripAdvisor proglasio ''urbanim draguljem''. A od kaskada i prostranih plaža do brojnih područja za kupanje, postoji bezbroj prilika za opuštanje.

Na drugom mjestu nalazi se Oradea u sjeverozapadnoj Rumunjskoj, koja je dobila ocjenu 72,93 od 100. Troškovi smještaja u prosjeku su između 205 i 304 eura mjesečno, a režije 107 eura. A, ako ste raspoloženi za večeru, u restoranima ćete je platiti samo 7 eura. Craiova, također u Rumunjskoj, bila je treća s rezultatom 70,60. Ovdje će vas odlazak u restoran stajati samo 5 eura.

VEZANI ČLANCI: 

Plovdiv u Bugarskoj zauzeo je četvrto mjesto s ukupnom ocjenom 66,60, a slijedi ga rumunjski Iasi, koji je zauzeo peto mjesto. Ovdje večera u restoranu košta samo 7 eura, a troškovi najma iznose oko 363 eura mjesečno.

Top 10 najjeftinijih europskih gradova za rad na daljinu:

  1. Tuzla, Bosna i Hercegovina: 76,29 od 100
  2. Oradea, Rumunjska: 72,93
  3. Craiova, Rumunjska: 70,60
  4. Plovdiv, Bugarska: 66,60
  5. Iasi, Rumunjska: 65.21
  6. Temišvar, Rumunjska: 63.30
  7. Sibiu, Rumunjska: 62.04
  8. Skoplje, Sjeverna Makedonija: 62.01
  9. Niš, Srbija: 61,69
  10. Sarajevo, Bosna i Hercegovina: 61,22

Ovo su najpovoljnije europske destinacije za odmor u dvoje – naši susjedi dominiraju ovom listom:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije