Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte

Ova optička iluzija će vam se poigrati s umom: Vidjet ćete ono što ne postoji

Facebook
30.08.2020.
u 07:00

Bitnu ulogu igra crvena točka zbog koje oči vide stvari nešto drukčijima

Fotografija glave žene provučena je kroz popularni negativ, a naše oči vide boje koje se ne nalaze na fotografiji ako se predugo gleda u nju. Naime, potrebno je gledati 30 sekundi u fotografiju i potom usmjeriti pogled na bijeli zid i pokazat će se ista žena, ali ovoga puta sa smeđom kosom. 

Foto: Daniel Pavlić

Nakon gledanja u crvenu točkicu na nosu 30 sekundi i potom skretanja pogleda na prazan zid i brzog treptanja očima trebala bi se pojaviti nešto drukčija slika. Vidjet će se djevojka smeđe kose. Ova iluzija djeluje na ćelije u očima koje reagiraju na boje. Gledanje u jednu boju dulje vremena može učiniti da ćelije oslabe pa se kod skretanja pogleda vide boje koje se nalaze na suprotnom kraju spektra u odnosu na originalnu fotografiju. 

Fotografiju je na svojem Facebook profilu objavila Jackie Erow Stewart, a podijeljena je više od 135.000 puta. 

U subotu, 5. rujna, u Zagrebu se organizira okupljanje 'Festival slobode':

Komentara 2

AD
adminka
10:46 30.08.2020.

kod mene se ukazala čelava? kaj sad?

KA
Kamera
22:44 30.08.2020.

Fora stara desetak godina. Ima li nešto novo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije