Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆETE POGRIJEŠITI

Ova biljka čini čuda s kožnim problemima, a njezino blagotvorno djelovanje poznato je još od doba Egipta

kamilica
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
19.12.2016.
u 14:05

Iako postoji nekoliko vrsta kamilice, sve vrste imaju slično blagotvorno djelovanje na kožu, stoga nećete pogriješiti koju god da koristili

Kamilica je jedna od najpoznatijih biljaka za njegu kože. Ima protuupalna, antifungalna i antiseptička svojstva te se smatra hipoalergenom jer pomaže neutralizirati kožne iritanse, piše portal Kreni zdravo. Ova biljka također djeluje na razne kožne probleme poput dermatitisa i alergija, a sadrži i velike količine antioksidansa.

Blagotvorno djelovanje kamilice poznato je još od doba Egipta, a Rimljani i Grci su je koristili za liječenje raznih kožnih i drugih oboljenja. Smatra se izuzetno korisnom za ublažavanje mučnine, bolova te upala organizma

Iako postoji nekoliko vrsta kamilice, sve vrste imaju slično blagotvorno djelovanje na kožu, stoga nećete pogriješiti koju god koristili. Danas su najpoznatije dvije vrste kamilice te se one najčešće koriste za njegu kože, dok se ostalih 3 ne koriste u ljekovite svrhe.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

>> S jagodom, kamilicom ili grahom pokreni svoj biznis i dobro živi

>> TOP 5 supernamirnica koje će smiriti hrkanje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije