Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Otvorene veze, postoje li?

Otvorena veza sasvim sigurno nije za svakoga, tako da, prije nego što zagazite u takvo što, zapitajte se: mogu li njega, odnosno nju zamisliti u zagrljaju drugoga ili druge?
16. studenoga 2010. u 13:45 11 komentara 124 prikaza
prevara
Foto: Photos.com

Otvorene veze, jesu li one neka vrsta mita o kojem svi pričaju ili uistinu postoje? Koliko takvih veza doista ima u praksi ili je sve na pričama?

Otvorena veza trebala bi se - ako objektivno gledamo - temeljiti na krajnjem povjerenju, poštovanju ali i toleranciji obaju partnera prema slobodnom izboru onoga drugog kada su u pitanju treće osobe.

Druga polovica jabuke

Otvorene veze obično funkcioniraju, bez obzira na to što su se partneri dogovorili, na način da je samo polovica para sprema na otvorenu vezu kakvu su dogovorili, a druga polovica o tome, ma koliko to ne željela pokazati, ima sasvim drugačije mišljenje.

Što učiniti ako se nađete u situaciji da vam partner ili partnerica ponude otvorenu vezu?

Jeste li i koliko spremni prihvatiti je?

Otvorena veza sasvim sigurno nije za svakoga, tako da, prije nego što zagazite u takvo što, zapitajte se: mogu li njega, odnosno nju zamisliti u zagrljaju drugoga ili druge?

Odgovorite iskreno, a ako osjetite i najmanji tračak ljubomore, što je u ljubavnoj vezi sasvim normalan osjećaj, otvorena veza nije za vas.

Što kad ljubav nestane?

Ako nema traga ljubomori, postavite si iduće pitanje: kako bi moj partner ili partnerica reagirao kada bih se našao u zagrljaju druge - drugog? Bi li ga to povrijedilo?

Pritom zanemarite vlastite osjećaje i porive.

Ako ste sasvim sigurni da partnera ili partnericu to ne bi povrijedilo, porazgovarajte o otvorenoj vezi; kako bi ona trebala izgledati i koliko bi duboko trebalo ići kad su u pitanju treće osobe. I da, ne zaboravite pritom da je i u takvim otvorenim vezama važan "detalj" - ljubav. Ipak je ona ta koja vas je spojila.

 

Zagreb: Atmosfera u centru grada
OBJAVILI I UVJETE
Prilika koja se ne propušta: Nude stan u Zagrebu, plaću do 15.000 kn, auto i mobitel
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • Šiljka:

    Smatram da ovakve veze mogu (p)održavati izrazito ne sigurne i prestrašene (životom) osobe, koje očito smatraju da je vrijeme uloženo u odnos jednom osobom uludo potrošeno, osobe bez samopouzdanja i povjerenja u druge ljude, pa se zavaravaju otvorenošću tog tipa. ... prikaži još!. A vjerojatno i takve veze sadrže neke stvari kao i uobičajene, koje je nemoguće izbjeći. I koji je onda smisao otvorenih veza?

  • Leptirica:

    Mislim da bi to moglo vrlo dobro funkcionirati u onim \"potrosenim\" brakovima, gdje je nestalo prve zaljubljenosti, a ostala je jos nekakva vrsta prisnosti, te naravno zajednicka djeca zbog koje mnogi ostaju u braku koji to vise nije. Mozda bi ... prikaži još! bilo manje svadja i boli kada bi svaki partner imao vrijeme za sebe, koketiranje, izlaske, ( ne mora nuzno biti i neka druga osoba u pitanju), a vrijeme koje poslije provodi sa obitelji bi vjerojatno bilo kvalitetnije.

  • boston:

    Da mi partnerica/zena predlozi \"otvorenu\" vezu, ja bi joj je odma pruzio prekidom/razvodom.