Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Otkrijte jeste li kompatibilni seksualni partneri

Kompatibilnost postoji, ali do nje se dolazi polaganom i strpljivom izgradnjom odnosa s partnerom...
16. travnja 2012. u 16:37 3 komentara 941 prikaza
samo seks

– "Kako znam da smo moj partner/partnerica i ja seksualno kompatibilni i da će naša veza potrajati?", uvijek me pitaju moji pacijenti. No još važnije, pitaju me što im je činiti ako nestane kemije i je li to loš znak? – piše seksualna terapeutkinja Jane Greer na Galtime.com. Ona tvrdi da se kemija na prvi pogled i seksualna sinkroniziranost mogu  vidjeti jedino na filmu. Glumci se u sat i pol ili dva moraju zapaliti jedan za drugoga jer u protivnome ne bi bilo radnje.

Greer tvrdi da u stvarnom životu seksualna kompatibilnost postoji, no da se do harmonije među partnerima dolazi s vremenom, jer je upoznavanje partnera dugotrajan proces.

– To je kao putovanje, a partneri bi trebali uživati istražujući vlastite i partnerove mogućnosti ispod plahti – kaže. Najvažnije je uzeti dovoljno vremena da udvoje stvorite vlastiti stil koji će oboma pasati.

Bez obzira na to jeste li romantičan tip, konzervativan ili istraživač koji voli probati nove stvari i položaje za ugodu u društvu partnera, morate se osjećati ugodno u vlastitoj koži. Mnoge žene tek s godinama počinju uživati u svome tijelu i steknu samopoštovanje koje mogu podijeliti s drugom osobom. Osim toga, ljudi u spavaćim sobama otkrivaju da imaju različite seksualne navike i potrebno je vrijeme kako bi se razlike premostile.

 

objavio na Instagramu
Šprajca šefovi snimali kako dolazi na posao, njegova reakcija je urnebesna
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
 • Avatar Aristarh
  Aristarh:

  Ništa tako precizno ne opisuje seksualne odnose među partnerima kao ASTROLOGIJA i ništa nije zapostavljenije na podrućju seksualnosti od astrologije. Valjda tako mora biti jer u suprotnom ne bi bilo slavne izreke kroz vijekove o nošenju križa kroz bračni život.

 • istima:

  A što je sa genima...... potpuno zanemaruje da možemo biti potpuno genetski inkompatibilni u seksualnom smislu..... kao što su to napr. bliski srodnici. U pravilu, osoba koja nam karakterom jako dobro odgovara ima takove gene da nam je u seksualnom ... prikaži još! smislu nedovoljno atraktivna, ako ne i odbojna..... pa kažemo \'nema kemije\'

 • boston:

  Otkrio sam sinoc, i nakon 50 minuta spoznao da jesmo....