Naslovnica Lifestyle Idemo u školu

OŠ Drenje videom o problemu bacanja hrane osvojila Europu

Svoj put na europsko natjecanje baranjski su učenici izborili putem nacionalnog video natječaja “Tanjur pun dobrote”
24. kolovoza 2017. u 07:47 0 komentara 266 prikaza
EAThink2015
Pogledajte galeriju 1/2

Video učenika Osnovne škole Drenje koji tematizira problem bacanja hrane osvojio je visoko drugo mjesto na nedavno završenom europskom natjecanju u sklopu projektu „EAThink2015 – jedi lokalno, misli globalno“.

Sjedni na kauč Stari podrum MIOC-a učenici pretvorili u učionicu i družionicu

Cilj ovog projekta u kojem, uz Hrvatsku, sudjeluje još 11 europskih zemalja, jest potaknuti učenike, učitelje i nastavnike na kritičko razmišljanje te ih aktivno uključiti u rješavanje izazova globalnog razvoja, od kojih upravo problem bacanja hrane i broj gladnih ljudi spadaju među goruće teme današnjice. 

Svoj put na europsko natjecanje baranjski su učenici izborili putem nacionalnog video natječaja “Tanjur pun dobrote” u organizaciji Udruge Žmergo u kojem je sudjelovalo čak 400 hrvatskih učenika iz 22 osnovne i srednje škole. Njihov video uradak nazvan „Jedi lokalno, djeluj održivo, dobio je tako priliku predstavljati Hrvatsku uz Austriju, Cipar, Francusku, Italiju, Mađarsku, Maltu, Poljsku, Portugal, Rumunjsku, Sloveniju i Španjolsku. 

Žiri EAThink2015 natječaja pohvalio je hrvatskog predstavnika za kreativnost te lijepo i efektno promišljanje problematike i teme natječaja. Pobjedu je odnijela Francuska s vrlo sitnom bodovnom prednošću nad hrvatskim predstavnikom. Naime, video francuskih učenika dobio je ocjenu 8.19, dok je video drenjskih osnovnoškolaca ocijenjen s odličnih 8,05 bodova.

Zahvaljujući ovoj pozitivnoj inicijativi, hrvatski su učenici prerasli u aktivne zagovaratelje i promotore pozitivnih globalnih promjena vezanih za hranu, a uz promišljanje o odgovornom raspolaganju hranom, u sklopu projekta potaknulo ih se i na konkretno djelovanje - kreiranje školskih vrtova i kompostiranje. 

Dan planete zemlje Učenici pozirali za milenijsku fotografiju i postali “kapljica vode” Prirodoslovna olimpijada Prirodoslovna olimpijada Hrvatski učenici pokorili EU učenici Školska disciplina Učenici imali više od 30 milijuna opravdanih sati
Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.