Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobično

Optička iluzija zbunila društvene mreže: Znate li vi kako funkcionira?

Reddit
06.08.2020.
u 11:30

Optička iluzija koja kruži društvenim mrežama zbunjuje ljude, ali jedna osoba shvatila je kako djeluje.

Nevjerojatna optička iluzija izludjela je društvene mreže jer nitko ne može shvatiti kako funkcionira. Isprva ilustracija izgleda sasvim obično, samo dva kvadrata na sivoj pozadini, ali kada se bolje pogleda, zapravo je sasvim neobična, prenosi mirror.co.uk.

Foto: Reddit

Slika je podijeljena na dva dijela – manji kvadrat u sredini i veći kvadrat koji dopire do rubova, a oba imaju isti uzorak. Ali ako pogledate izbliza, primijetit ćete nešto vrlo neobično u vezi s kvadratom u središtu. Zbunjujuću sliku izvorno je podijelio korisnik Reddita, koji ju je objavio pod naslovom: "Ovo nije gif." Od tada korisnici očajnički pokušavaju dokučiti kako iluzija funkcionira. Znate li vi?

Otkad je slika počela kružiti društvenim mrežama, primio je 25.000 odgovora i više od 450 komentara zbunjenih gledatelja. Jedna osoba je rekla: "To je poput portala u drugu dimenziju. Vrlo intenzivno." Druga je naglasila: "Ovisno o tome kim okom gledam, unutarnji ili vanjski kvadrat se pomiču. Kako?" Treća je dodala: "Držite oči usmjerene na isto mjesto i samo se polako pomičite prema dolje, i to se pomiče."

Ali jedna osoba ima teoriju o tome kako nas iluzija zbunjuje. "Morao sam zumirati sve do kraja da bih shvatio. Središnji kvadrat ima isti uzorak kao i vanjsko područje, ali zakrenut za 90 stupnjeva. Iz nekog razloga, uzorak sjene koji se zakreće zbunjuje nas", objasnio je.

Pogledajte kako lako izračunati koji SPF faktor vam odgovara:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije