Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i te kako...

Opasno je grickati za vrijeme gledanja TV-a

čips, hamburger, junk food (1)
Gero Breloer/DPA/PIXSEL
21.03.2013.
u 16:30

Sjedite li učestalo pred TV-om i grickate jer nemate što drugo, zagarantirano vam je debljanje...

Nije ništa što već ne znamo, ali nije na odmet ponoviti - grickate li ili jedete pred računalom, televizijom ili dok igrate igrice - u sebe ćete unijeti više kalorija, pokazalo je britanska analiza posljednjih 10 studija na tu tematiku. Pažnja je tada fokusirana na druge sadržaje, pa osoba više ne osjeća koliko je pojela, a previđa se i osjećaj sitosti...

Znanstvenici su za analizu kategorizirali jedenje kao "neometano" što znači da se jede u tišini i uz razmišljanje o tome što se jede ili "usputno". Utvrđeno je da se usputnim jedenjem unese oko 10 posto veća količina hrane, a kasnije tijekom dana ispitanici su tim načinom unosili čak i 25 posto više hrane. Voditelj istraživanja Eric Robinson sa sveučilišta Liverpool smatra da se unos kalorija usputnim jedenjem može povećati i do 50 posto.

Dobra je vijest da prisjećanje na pojedenu hranu tijekom dana kod ljudi može stvoriti "blokadu" po su ispitanici u tom slučaju jeli oko 10 posto manje hrane u sljedećem obroku, prenosi Sciencedaily.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije