Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najstariji par na svijetu

On ima 110, a ona 104 godine: Obitelji nisu podržale vjenčanje, a sad su u braku 80 godina

Facebook
31.08.2020.
u 10:30

Ceremoniji su prisustvovali samo prijatelji u kumovi, no negodovanje roditelja nije dugo potrajalo, a danas su svoje mjesto našli i u Guinessovoj knjizi rekorda

Julio César Mora ima 110 godina, a njegova supruga Waldramina Quintero šest je godina mlađa od njega i ima 104 godine, zajedno imaju 214 godina i 358 dana. Nakon gotovo 80 godina braka, ovaj par iz Ekvadora proglašen je najstarijim parom na svijetu, prenosi unilad.co.uk.

Upoznali su se 1934. godine, a vjenčali su se 1941., iako su njihove obitelji bile protiv njihova braka te odbijali doći na vjenčanje. Upoznao ih je Juliov rođak, koji je bio oženjen Waldramininom rođakinjom, a izlazili su sve do dana svog vjenčanja, 7. veljače 1941. u Quitu. Ceremonija je održana u tajnosti, a bili su prisutni samo njihovi kumovi i najbolji prijatelji, jer su se i roditelji i obitelji protivili braku. Srećom, negodovanje nije dugo potrajalo, a nakon vjenčanja 's vremenom i strpljenjem uspjeli smo ih ujediniti i postali smo primjer i najbolja priča za mlađe generacije.'

Nagmula ang mag-asawa na masayang nagsasama ng 79-taon sa bansang Ecuador, na hinirang bilang “world’s oldest couple” ng...

Objavljuje Bisayang Kaabag-TvSubota, 29. kolovoza 2020.

Nakon što su dospjeli i u Guinnessovu knjigu rekorda, Julio i Waldramina otkrili su tajnu svog dugog braka. - Obiteljsko jedinstvo prema pravilima ljubavi, međusobno poštovanje, pošten rad i pravilno obrazovanje temeljeno na obiteljskim vrijednostima su temelji zdravog suživota - otkrivaju oni.

Oboje su imali uspješne karijere kao učitelji, a imaju petero djece, no najstariji sin preminuo je u dobi od 58 godina. Sada se mogu pohvaliti impresivnom obitelji od 11 unučadi, 21 praunuka i devet prapraunuka. Kao i u svakom braku, Julio i Waldramina povremeno su se prepirali, ali su uvijek pazili da zaštite svoju djecu i svađe budu iza njihovih leđa.

- Poštovanje, suosjećanje i obzir s kojima smo održavali svoj odnos bili su vrlo važni; nikad se nismo svađali -  objasnili su.

- Bilo je neslaganja, ali smo se trudili da djeca to ne vide jer su zaslužila poštovanje i ljubav.

Prije pandemije koronavirusa, njihovi omiljeni hobiji bili su izlet u kino ili kazalište, kao i uzgoj biljaka kod kuće.

- Ljubav i zrelost koju smo imali kao par od početka braka omogućili su nam da se upoznajemo i emocionalno rastemo kako bismo definirali našu budućnost.

- Istina je da je u ovom trenutku teško zbog koronakrize za koju još uvijek ne postoji rješenje. Međutim, naš prvi korak je da poštujemo pravila te uživamo i volimo ovaj život, otkriva najstariji par na svijetu.

U subotu, 5. rujna, u Zagrebu se organizira okupljanje 'Festival slobode':

Komentara 4

ST
Stjepan
14:28 31.08.2020.

Starci su ponos drustva i prirode.

WE
WEST
13:54 01.09.2020.

Pa naravno da su doživili toliko jer ne žive u Hrvatskoj

GU
Gumbar136
08:43 01.09.2020.

TINA DENES IMAJU 359

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije