Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČNA POLIKLINIKA LACRIMA

Oftalmologija i estetika – savršen spoj za Skandinavce

01.07.2019.
u 09:30

Najtraženije su operacija sive mrene i korekcije vjeđa

U očnoj poliklinici Lacrima, uređenoj i opremljenoj prema najmodernijim svjetskim standardima, koja se nalazi u sklopu zadarskog hotela Kolovare, uz oftalmološki pregled, dijagnostičke usluge, operaciju katarakte (sive mrene) te liječenja bolesti makule moguće je obaviti i estetske korekcije, poput operacija opuštenih, izvrnutih i uvrnutih vjeđa. Vrijeme oporavka je kratko, rezultati dugotrajni i odmah vidljivi, a lice će nakon zahvata – a moguće je ukloniti i tumorske izrasline ili bradavice koje izazivaju poteškoće poput otežanog gledanja, treptanja, zamora te smanjenja vidnog polja – odmah poprimiti mlađi izgled. Poliklinika raspolaže i posebnim aparatom za nekiruršku blefaroplastiku kojom se postiže mlađi izgled, a bez operativnog zahvata.

U estetskom dijelu poliklinike nudi se mogućnost aplikacije svih vrsta filera ili botoksa kao i kompletna rejuvenacija čime se kompletnim pristupom, uzimajući u obzir medicinske indikacije i estetske zahtjeve, promovira bolja kvaliteta života.
Cijena svih oftalmoloških i estetskih zahvata kreće se u rangu drugih hrvatskih poliklinika. Zahvaljujući modernim tehnologijama, ugradnjom intraokularnih leća uklanjaju se simptomi kao što su vid kroz maglu, gubitak oštrine vida, poteškoće pri gledanju na sunce. Izborom adekvatnih leća moguće je pacijente osloboditi od ovisnosti o naočalama.
U Lacrimi objašnjavaju da je sam operativni zahvat – koji traje od 15 do 30 minuta – bezbolan i ne zahtijeva hospitalizaciju nego pacijent pola sata nakon operacije može ići kući. Nakon zahvata prva dva kontrolna pregleda u Lacrimi su besplatna.
Uz pacijente iz Hrvatske, kojih je najviše, u ovu polikliniku dolaze i stranci, ponajviše iz Skandinavije. Oni najviše traže estetske korekcije te operaciju sive mrene koje će u Lacrimi, baš kao i sve ostale usluge, pružiti specijalisti koji su inače članovi američke Akademije za oftalmologiju, Europskog udruženja za kataraktu i refraktivnu kirurgiju te brojnih drugih svjetskih i europskih oftalmoloških udruga, a svoje znanje konstantno usavršavaju kroz aktivno sudjelovanje na domaćim i međunarodnim stručnim skupovima. Tako u specijalističkom timu Lacrime rade dr.sc. S. Čanović, dr. V. Augustinović, a poliklinika surađuje i s dermatološkim centrom Dentaderm iz Zagreba.

Na popisu usluga (koje su dostupne na internetskoj stranici www.lacrima.hr ) jest i OCT pretraga promjene u strukturi vidnog živca i sloja nervnih niti pa je tako njome moguće rano otkrivanje glaukoma koji se smatra jednim od vodećih uzroka sljepoće u svijetu, kao i dijagnostika i praćenje bolesti makule. Poliklinika pacijentima nudi dijagnostiku, praćenje i liječenje uključujući i primjenu intravitrealne terapije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije