Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove okolnosti

Obucite se i odredite radno vrijeme: Stručnjaci otkrivaju kako da si olakšate rad od kuće

shutterstock
17.03.2020.
u 07:00

Iako ste u svoja četiri zida savjetuju da ne radite u pidžami i ne obavljate neke obaveze ne vezane za posao tijekom radnog vremena.

Neki rad od kuće smatraju privilegijom, ali ne i kada živite s cimerima, nemate radni stol, a ured vam je mala kuhinja. Barem tako tvrdi JT, analitičar za New York Post.

Ovaj 27-godišnjak ne bi imao ovakve probleme da njegov poslodavac nije odlučio kako će zaposlenici raditi od kuće idućih nekoliko tjedana zbog koronavirusa. 

"Ne žalim se, shvaćam koliko je ovo opasno i da žele zaštiti druge, ali ipak osjećam da sam frustriran. Nemam veliki ekran, bežični miš, a radni stol mi je krevet. Mogu otići raditi u kafić, ali opet ni to nije uredu."

Kako pravilno oprati ruke pogledajte u videu:

Stručnjaci su otkrili kako da poslodavci olakšaju sebi i zaposlenicima rad od kuće.

Videopozivi umjesto običnih poziva i poruka
Možete komunicirati i putem telefona, ali lakše je razumijeti što ljudi žele reći ako ih vidite, pa zato birajte video pozive. Sve što vam treba je laptop, tablet ili mobitel da organizirate sastanak s kolegama.

Provjeravajte radnike
Kada ste svi u uredu možete lako doći do nekoga i vidjeti kako napreduje ono na čemu rade i trebaju li kakvu pomoć, a sada je to ipak malo teže. Stručnjaci savjetuju da redovito provjeravate svoj tim putem videopoziva ili telefona i pitate ih trebaju li nešto od vas, kažete im što želite od njih i saznate kako sve napreduje. 

Obucite se
Nećete biti toliko produktivni i nećete shvatiti posao ozbiljno ako ste i dalje u pidžami, zato se obavezno ujutro prije obaveza umijte i obucite udobnu odjeću. 

Radno vrijeme 
Dogovorite se s cimerima i obitelji od kad do kad ćete raditi, a to znači da nećete moći ići u trgovinu kupovati namirnice za vrijeme radnog vremena. Također, ako imate važne pozive maknite se iz prostorije gdje vam je obitelj, partner ili cimer kako ne biste njih ometali.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije