Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uvrstite ih u prehranu

Nutricionisti tvrde: Ovo su najbolje namirnice za konzumirati ako želite izgubiti višak kilograma

Pixabay
27.01.2023.
u 07:00

Teorija iza ovakve dijete je da smanjenjem unosa ugljikohidrata smanjuje se razina inzulina, što dovodi do proizvodnje više glukagona, hormona koji pomaže u sagorijevanju masti.

Ako se trudite smršavjeti, važno je da se pridržavate dobro uravnotežene prehrane koja uključuje različite hranjive tvari u odgovarajućim omjerima. Dijeta s niskim udjelom ugljikohidrata i visokim udjelom proteina može biti korisna za kontrolu tjelesne težine i razine šećera u krvi.

Teorija iza ovakve dijete je da smanjenjem unosa ugljikohidrata smanjuje se razina inzulina, što dovodi do proizvodnje više glukagona, hormona koji pomaže u sagorijevanju masti. Uz to, istraživanja pokazuju da visokoproteinska dijeta i redovita tjelovježba mogu povećati smanjenje masnoće uz povećanje čiste mišićne mase.

Ovo je deset najzdravijih namirnica koje biste trebali jesti za doručak:

1/10

Evo nekoliko odabranih hranjivih tvari koje su izvrsne za vašu prehranu ako se trudite smršaviti, kako piše Pink Villa.

Grčki jogurt
Grčki jogurt je odličan izbor za ljude koji žele kontrolirati svoju tjelesnu težinu. Sadrži hranjive tvari poput kalcija, bjelančevina, probiotika i drugih komponenti koje su izvrsne za vaše tijelo, osobito za zdravlje crijeva. Ovaj odabir je hrana s visokim udjelom bjelančevina, s niskim udjelom ugljikohidrata i s niskim udjelom masnoće ako se priprema bez masnoće.

Foto: Shutterstock

Losos
Losos je još jedan odličan izbor za ljude koji žele kontrolirati svoju tjelesnu težinu. Sadrži omega-3 masne kiseline, dobre masti i proteine koji pomažu u smanjenju osjećaja gladi i povećanju metabolizma. Smanjujući osjećaj gladi, trenutačno ubrzavajući metabolizam i smanjujući abdominalno salo, konzumacija lososa može vam pomoći u održavanju zdrave tjelesne težine. To je ključni makronutrijent koji je neophodan za razvoj i održavanje čistog mišićnog tkiva.

Foto: Shutterstock

Sjemenke suncokreta
Sjemenke suncokreta su odličan izbor za one koji žele izgubiti težinu na zdrav način. One su bogate proteinima, vlaknima i važnim mineralima, uključujući vitamin E, folat i bakar. Osim toga, sjemenke suncokreta sadrže značajne antioksidanse koji su povezani sa smanjenjem rizika od demencije i boljim kognitivnim i cjelokupnim zdravljem. Mogu se konzumirati na različite načine, poput međuobroka ili dodavanja salatama ili vrhnju.

Foto: Tyre Extinguishers

Pečeni slanutak
Pečeni slanutak je također dobar izbor. Slanutak sadrži visok sadržaj proteina i vlakana, što doprinosi gubitku težine. Obje komponente usporavaju probavu i podižu razinu apetita. Mahunarke bogate proteinima poput slanutka prilično su prilagodljive te se mogu jesti kao međuobrok ili dodati salatama od kupusa.

Foto: Tyre Extinguishers

Stručnjaci za sigurnost hrane kažu da su ovo najčešće pogreške koje ljudi rade u kuhinji:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije