Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Moda & ljepota

Novi trend među Hrvaticama - i cipele na kredit!

Tisuće su žena trenutačno založene Mulbberyevim torbama i cipelama crvenog potpisa, dakako onima s potpisom
11. travnja 2010. u 17:47 11 komentara 32 prikaza
Christian Louboutin
Foto: Arhiva

Ženska fascinacija torbama i cipelama u mnogim slučajevima graniči s ludilom, tvrdnja je to s kojom će se složiti psiholozi, muškarci, ali i žene, koje kao da izgube razum pred tim mračnim predmetom želje. Tisuće su žena trenutačno založene Mulbberyevim torbama i cipelama crvenog potpisa, dakako onima s potpisom francuskog postolara Christiana Louboutina. I Hrvatice su prigrile novi trend pa tako u dvjema zagrebačkim luksuznim trgovinama - Heruc Galeriji i Concept store Nicolas postoje liste čekanja za - torbe i cipele. Za cijenu od 7000 i više tisuća kuna se ne pita, iako mnoge toliko ni ne zarade u mjesec dana. Ponavlja se priča od prije nekoliko godina, kada su u središtu modnog interesa bile cipele Manola Blahnika, a brojne stanovnice Lijepe Naše još i danas otplaćuju kredite koje su podigle kako bi imale najnoviji model manolica. Danas se luduje za louboutinkama, ali metoda plaćanja - na bezbroj rata, ostala je ista. Iako louboutinke nose i sve zvijezde i zvjezdice, kako stranog, tako i domaćeg neba. A da je riječ o stvari od životne važnosti najbolje svjedoči rasprava prijateljica na forumu, nakon što je jedna ponosno predstavila svoj ulov života - cipele s Louboutinovim potpisom.

- Joooooj, kad sam ih probala, zaljubila sam se u sebe u ogledalu. I evo ih; stigle moje lubice, uspjela sam.

- Čestitam, čestitam. Zavidim, dobrodošle lubice. One su jedine koje želim u životu i skupit ću za njih kako tako.

Slavu ovih cipela dodatno potencira i film Seks i grad 2 u kojem Sarah Jessica Parker i društvo ne izlaze iz louboutinki. Istoimeni serijal proslavio je manolice, a film sad globalno popularnima čini louboutinke. Usred recesije, kada se pazi na svaku kunu, 300-tinjak “običnih” Hrvatica na neviđeno je naručilo sandale i cipele čija se najniža cijena kreće oko četiri tisuće kuna.

- Sve je tajno. Nemoguće je vidjeti nove modele prije nego što stignu na police. Kolekcije se naručuju u pariškom showroomu šest mjeseci unaprijed i prema narudžbama se proizvodi roba. Ove smo godine dobili dopuštenje Louboutina za veći broj pari cipela tako da ih je stiglo negdje oko 600 ukupno – objašnjava Tajana Lisičar, vlasnica Nicolasa.

Slična histerija vlada i oko Mulberryjeve torbe Alexa (nazvana je prema slavnoj Alexi Chung) zbog koje su u Herucu otvorili liste čekanja, a početna cijena od 7500 kuna kao i vrijeme čekanja oko mjesec dana nisu problem. Ivana Lisić, majka dvoje djece i ekonomistica u privatnoj tvrtki, jedna je od dvadesetak žena koje su se upisale na listu čekanja.

- Zakaparila sam torbu, uzela je na revolving, na 36 rata - ističe Ivana, a svoju “investiciju” potkrepljuje tvrdnjom da je riječ o torbi koju će ostaviti kćeri u nasljeđe. Opravdanja, slična Ivaninu, ima većina žena koje su svjesne da se zbog cipele i torbi zadužuju preko glave i da sutra možda neće imati za večeru, ali nek’ frendice zavide na najnovijem dizajnerskom komadu.

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • -obrisani-:

    Iz vana gladac iz nutra jarac .... kako nasi stari to kazu .... PLJUC!

  • -obrisani-:

    Aha, to nije neimastina, to se u Hrvatskoj zove TREND ... hahahah!!!!!!!! Ja bi prije reko da je to malogradjanstina .... PLJUC!

  • stari_mudrac:

    POLAKO, BIĆE I KRUHA NA KREDIT !