Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ana Radišić:

'Nikad ne zaboravljam što trebam ostati - čovjek'

Ana Radišić
Foto: Karmen Poznić
1/5
17.01.2015.
u 10:00

Ženstvenost i elegancija ne mogu se postići odjećom. Njome se one mogu samo istaknuti. A to nije nimalo teško kad je model televizijska voditeljica Ana Radišić

Simpatična Riječanka koja se u kratkom vremenu prometnula u jednu od najvećih zvijezda Croatian Music Channela okušala se u ulozi Divina modela.

Televizijska voditeljica Ana Radišić proteklu godinu obilježila je vođenjem brojnih glazbenih festivala kao što su RockOff, CMC i Zagrebački festival koji su joj strelovito pokrenuli karijeru, a na modnom snimanju snašla se jednako dobro kao i ispred snimateljskih kamera u koje kaže da se zaljubila na prvi pogled: “Čim sam otkrila svijet medija, napisala prvi novinarski prilog te odradila prvi voditeljski angažman koji je išao uživo, bilo mi je jasno da ću se time nastaviti baviti! Hrane me dobre priče i kvalitetno obavljeni razgovori, jer mi je zadovoljstvo izvući iz sugovornika više od očekivanog ili na svoj način prenijeti gledatelju informaciju te ga zadržati pred TV ekranom.”

Zanimalo nas je kako je točno izgledao njezin put ka uspjehu, pa smo dobili odgovor i na to pitanje: “U medijima sam već više od sedam godina i penjem se stepenicu po stepenicu. Krenula sam iz svoje rodne Rijeke, Kanala Ri, CMC-a, novinarskog, voditeljskog i uredničkog posla, a sada iz dana u dan rastem i ostvarujem svoje snove.”

No, osim televizije Anina velika strast je i studij na Pravnom fakultetu te daske koje život znače.

“Što se prava tiče privodim studij kraju te se približavam diplomi, a gluma je ljubav koju i danas njegujem. Često sam u kazalištu, ali sa one druge strane odnosno u publici”, kaže uvijek vedra voditeljica.

Snimanje editorijala bila je idealna prilika da potegnemo nekoliko pitanja vezanih uz odjeću i trendove koje Ana, priznaje, redovito prati: “Zamimaju me i volim biti informirana jer volim promjene. Smatram da su nam potrebne i ne bojim ih se. No, nikad ne podliježem trendovima potpuno već ih kombiniram koliko mi odgovaraju i koliko mi što pristaje.”

Za sebe kaže da je estet, što redovito pokazuje i na društvenim događanjima gdje uvijek privlači pozornost svojim smjelim kombinacijama: “Estetika je, naravno, na prvome mjestu, izgled, boja, kroj i udobnost.” Kada je o cipelama riječ, Ana ipak prije svega obraća pažnju na kvalitetu:

“S cipelama sam isprobala i jeftinije i skuplje varijante, a s obzirom na to da volim udobnost i kvalitetu, najčešće biram skuplje modele, odnosno već provjerene brendove za koje znam da će vrijediti novca koji platim.”

Lijepa voditeljica svakodnevno je na malim ekranima što iziskuje mnogo teške šminke, no nekako ipak uspijeva održati savršen ten. Zanimalo nas je u čemu je tajna, a evo i odgovora.

Foto: Karmen Poznić

Foto: Karmen Poznić

“S obzirom na prirodu posla kojim se bavim, što znači izraziti stres za kožu, sati snimanja i teška šminka, tada mi je najdraži beauty ritual čista i nahranjena koža, prirodna i bez imalo šminke. Čim dođem doma to je prva i najvažnija stvar koju radim tako da tome uistinu pridajem pažnju”, kaže Ana te dodaje da je slično i s kosom: “Potrebna joj je izrazita njega koju dobivam zahvaljujući sjajnim frizerima u Iyv’s studiju gdje se brinu o zdravlju i izgledu moje kose.”

Ne čudi, dakle, da voditeljica poznata po prekrasnom osmijehu nema kompleksa te da je potpuno zadovoljna svojim izgledom: “Kompleksići koje sam imala ostali su u pubertetskim danima kada bih kao svaki pubertetlija svakodnevno pronalazila nešto što bih najradije mijenjala. Danas nemam kompleksa, jer sam prije svega zadovoljna sobom iznutra, a onda time zračim i prema van.”

Foto: Karmen Poznić

Foto: Karmen Poznić

Ipak, Ana otkriva da ni ona nije imuna na pokoji kilogram viška, ali pronašla je rješenje: “To rješavam zdravim načinom života, zdravom prehranom i trčanjem, pa nemam previše razloga za brigu. Njegujem se jednako iznutra i izvana te nemam razloga za nezadovoljstvo.” Veliku utjecaj na Aninu zavidnu figuru ima i trčanje koje joj je postalo stilom života: “Sportom se bavim cijeli život i trčanje je uvijek bilo moj najdraži dio treninga, a zahvaljujući upisu u Adidas školu trčanja pretvorilo se i u najvažniji i glavni dio treninga. Zaljubila sam se potpuno te postala ponosnim članom kluba Perpetuum mobile, pa u slobodno vrijeme planiram nove polumaratone, a sanjam i o maratonima.”

S obzirom na zgusnut raspored i studij na Pravnom fakultetu, Ani preostaje malo slobodnog vremena, no ističe kako se sve može uz dobru organizaciju: “Organizacija i moji ‘rasporedići’ su mi najvažniji i bez njih ne mogu funkcionirati i balansirati. Upravo u tim malim rasporedima su i slobodni trenuci u kojima, kad god mogu, maksimalno uživam i punim baterije. To su stvari kojima se odmičem od svakodnevice, bilo da se radi o bijegu u prirodu, putovanju ili večeri s dragim osobama i najbližim prijateljima.”

Foto: Karmen Poznić

Foto: Karmen Poznić

Buduća pravnica sama za sebe kaže da je perfekcionist, što navodi kao manu, ali svjesna je i svojih dobrih strana: “Mana mi je katkad perfekcionizam i očekivanja koja imam od sebe i drugih, dok vrlinom smatram svoju otvorenost prema ljudima, pozitivnu energiju koju sam naslijedila od mame te ambicioznost kojom nastojim ostvariti svoje snove.”

Upravo je Anina majka jedna od najbitnijih osoba u njezinu životu i kaže kako su joj oba roditelja udijelila mnogo savjeta kojih se i danas drži: “Ono što nikada ne zaboravljam su vrijednosti koje su mi i mama i tata usadili i zbog kojih jesam ono što jesam i gdje jesam. Nikada ne zaboravljam ono što sam u biti i ono što trebam ostati – čovjek.”

Iz vlastitih lekcija koje je život stavio pred nju naučila je sljedeće: “Oslanjam se uvijek na sebe, svoj rad, strpljenje, ono što nosim sa sobom iznutra i ono što jesam, a moj se svijet vrti oko unutarnjeg zadovoljstva, ispunjenosti onim što radim i čime se bavim te ljubavi koju svakodnevno pružam i dobivam od meni dragih ljudi.”

>>Lana Banely: Nisam tip koji se emotivno veže uz svoju garderobu

>>Ne, nije bajka... Pogledajte kako je Vanda Winter zablistala poput snježne princeze

>>Minea: Puno sam puta udarila glavom o zid jer sam vjerovala krivim ljudima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije