Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Neredovit seks loš je za muškarce: Evo što se dogodi ako dugo ne vodite ljubav!

Shutterstock
08.01.2024.
u 00:07

Nije samo frustrirajuće, nego može biti loše i za zdravlje

Seks ima niz zdravstvenih prednosti, kao što je smanjenje stresa, olakšavanje spavanja i poboljšanje zdravlja srca. Upravo zato nedostatak seksa i intimnosti može pridonijeti usamljenosti, izolaciji, pa čak i kompromitirati vaš imunološki sustav.

Ali što se zapravo događa s vašim tijelom kada prestanete imati seks, bez obzira na to imate li namjernu pauzu ili spletom okolnosti? Stručnjaci objašnjavaju što se može, a što se ne može dogoditi tijelu kad prolazite kroz razdoblje bez seksualnih odnosa, piše Insider

VEZANI ČLANCI:

Kod muškaraca manjak seksa može znatno utjecati na zdravlje.  Javlja se erektilna disfunkcija.  Muškarci koji duže vrijeme nisu imali seksualni odnos, a prešli su 50. godinu, vjerojatno će patiti od erektilne disfunkcije. Kako biste ostali u seksualnoj formi, morate je i održavati. 

Seks ponekad služi kao ispušni ventil, a škotski se znanstvenici slažu da osobe koje apstiniraju od seksa teže podnose stresne situacije, poput javnog nastupa, za razliku od onih koji su imali odnos u protekla dva tjedna. Tijekom seksa mozak otpušta hormone sreće koji vas opuštaju, tvrde znanstvenici.

Manjak seksualnih aktivnosti može oslabiti vaš imunološki sustav te vam uskratiti sve benefite koje pruža. Kako prenosi prevention.com, znanstvenici iz Pensilvanije otkrili su kako osobe koje 2 puta na tjedan uživaju u seksu, uživaju i u 30 posto povećanog otpuštanja imunoglubina (IgA), koji je prva crta obrane organizma od virusa.

Osim toga, povećava se rizik od raka prostate. Ako ne masturbirate redovito, a ne seksate se, šanse za obolijevanje od raka prostate mnogo su veće. Istraživanja su pokazala da češće ejakulacije (od 4 do 7 puta tjedno) smanjuju rizik od raka prostate.  Uz to, istraživanja su pokazala da osobe koje se redovito seksaju imaju i niži krvni tlak, pa se smanjuje mogućnost problema s visokim! 

Istraživanje pokazalo: Postoji veza između seksa i boljeg pamćenja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije