Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Ne znate kako izabrati dobru lubenicu u trgovini? Napravite ove provjere

Shutterstock
22.06.2021.
u 07:00

Kako biste bili sigurni da ste odabrali sočnu i slatku lubenicu, koristite se ovim trikovima.

Nerijetko se dogodi da kupite lubenicu koja izvana izgleda dobro, ali kada je počnete rezati shvatite da ste pogriješili s odabirom jer nije toliko sočna i slatka. Kako bi izbjegli takvu situaciju, Real Simple donosi nekoliko trikova i provjera koje možete napraviti prije nego omiljeno ljetno voće stavite u košaricu.

1. Pogledajte pruge
Boja lubenice ukazuje na njezinu zrelost, a uvijek bi trebalo birati onu koja ima jako izražene pruge po sebi. One trebaju biti tamno zelene i svjetložute boje. 

2. Kucnite je 
Ova provjera je vrlo popularna, ali mnogi ne znaju koji zvuk ukazuje na to da je lubenica dobra. Ako zvuči šuplje, znači da ima više vode i da je zrela. Suprotno od toga znači da je kora debela i da lubenica još nije zrela.

Vozači, oprez! Policija od danas do sutra ujutro ima posebnu akciju, kazne su paprene:

3. Birajte najtežu
Podignite nekoliko lubenica kako biste pronašli onu koja je najteža - upravo ta ima puno vode i slađa je od ostalih.

4. Gledajte oblik
Uvijek birajte lubenice koje su više okrugle nego ovalne - slađe su i sočnije dok su ovalne često bez okusa. Također, nemojte zanemarivati neobične kvrge po lubenici - ako ih ima, nije dobra.

Deset razloga zašto je lubenica odlična za naše zdravlje:

1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije