Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika ljubav

Napio se za Novu godinu pa posvojio klokana, a sve je shvatio tek nakon dva mjeseca

Peyton Haag
02.03.2020.
u 09:06

Svatko je barem jednom u životu napravio neku ludost dok je bio pod utjecajem, a jedan muškarac osjetio je svoju ludost i na bankovnom računu nakon što mu se mjesecima svaki tjedan uzimalo oko 35 kuna.

Peyton Haag, 22, na Novu godinu popio je veliku količinu alkohola i odlučio je da je to idealno vrijeme da posvoji klokana, što ga je koštalo oko 35 kuna na tjedan, to jest 140 kuna mjesečno. Za posvajanje je saznao tek 26. veljače kada je shvatio da mu se s računa skidaju novci.

Peyton nije jedini koji ima veliku ljubav prema klokanima, Jacksonu je klokan najbolji prijatelj:

Odlučio je istražiti gdje njegovi novci odlaze i pronašao se na stranici za posvajanje životinja, a pronašao je i bilješku u mobitelu koja ja glasila 'leti do Popdy', trebalo biti Poppy. Nakon toga posložile su mu se kockice u glavi i shvatio je što je napravio. Ipak nije se iznenadio svojim ponašanjem pod utjecajem jer on inače jako voli klokane.

Foto: Peyton Haag

Peyton je jednu godinu proveo studirajući u Adelaideu u Australiji, prirodnom staništu klokana, gdje je za njih gradio i skloništa. Tako kada su se dogodili požari u Australiji, Peyton je bio veoma ganut i odlučio je nekako pomoći ugroženim klokanima. Za metro.co.uk rekao je: "Svaki tjedna od 2. siječnja s računa mi se automatski skidalo pet dolara. To se sve događalo kada su mi se obnovile mnoge usluge, poput Netflixa i Amazona, pa nisam primjetio ništa čudno."

Foto: Peyton Haag

"Prije nekoliko dana shvatio sam da se to događa na tjednoj bazi, a ne na mjesečnoj kako se inače obračunava za takve usluge. Malo sam istraživao i otkrio da su to donacije za udrugu za divlje životinje i okoliš", nastavio je Peyton. Otkrio je da je njegova donacija namijenjena za ozlijeđenog klokana Poppyja, ali da udruga koristi novac u krive svrhe. Stoga je odlučio povući svoju donaciju, ali je odlučio svoje novce dati za dva nova klokana u drugoj udruzi.

Njegova priča, koju je podijelio na Twitteru, brzo je dobila preko dvjesto tisuća lajkova i komentara, ali Peyton je pažnju ljudi iskoristio za dobro te je stavio popis udruga i skloništa koja primaju donacije i rade dobra djela. Na kraju je ispalo da nije najgora odluka koju je mogao donijeti pod utjecajem.

Upoznajte Finleya, psića kojeg uspoređuju s rock zvijezdom:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije